Észak-Koreába érkezett Clinton

2009. augusztus 04. 08:01

Előre nem bejelentett látogatásra Észak-Koreába érkezett Bill Clinton, a két amerikai újságíró szabadon bocsátását akarja elérni.

2009. augusztus 04. 08:01

Clinton hírek szerint azért utazott Phenjanba, hogy megpróbálja elérni az észak-koreai vezetésnél a sztálinista országban elítélt két amerikai újságíró szabadon engedését. Az amerikai-koreai Euna Lee-t és a kínai-amerikai Laura Linget, a kaliforniai Current TV munkatársait március közepén vették őrizetbe a kínai-észak-koreai határ közelében. A két nőt júniusban 12 év kényszermunkára ítélték illegális határátlépés és "ellenséges tevékenység" címén.

A Current TV alapítója és tulajdonosa éppen Al Gore, aki a kilencvenes években Clinton alelnöke volt. Laura Ling egy telefonbeszélgetés során elismerte nővérének, hogy megsértette az észak-koreai törvényeket, társával együtt nagyon bánja a történteket, és most égető szükségük van a diplomáciai közvetítésre. (mti)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!