Melegházasság Albániában

2009. július 30. 11:43

Az albán kormány törvényileg elismerné a melegházasságokat - közölte csütörtökön az albán kormányfő.

2009. július 30. 11:43

A tiranai parlamentben hamarosan napirendre tűzik az azonos nemű pároknak a heteroszexuálisokkal egyforma jogokat biztosító törvénytervezet vitáját. A jogszabály véget vet a hátrányos megkülönböztetésnek - szögezte le Sali Berisha albán kormányfő, közleményében utalva rá, hogy az előterjesztés vitákat és heves reakciókat válthat ki. "Albániában van egyfajta ellenségesség e kisebbséggel szemben" - ismerte el a miniszterelnök, felszólítva az albánokat, hogy tartsák tiszteletben a többi európai országban is érvényes normákat.

A túlnyomórészt muzulmánok lakta országban a muszlim egyházi vezetőkkel együtt az ortodox és a római katolikus egyház is tiltakozott a törvény ellen. Albániában csak 1995 januárjában törölték el azt a törvényi rendelkezést, amely tíz évig terjedő börtönbüntetéssel fenyegette a melegeket pusztán a nemi irányultságuk miatt. (mti)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpal
2009. július 31. 15:34
Margit, a polgári demokráciák egy csomó törvényt hoznak, amelyek ellenkeznek a bibliával, pl. a biblia tiltja a válást, de a legtöbb országban széles körben megengedett, v. ugyanilyen a szabad vallásgyakorlás engedélyezése is. Szóval kár ezen kiakadni, Isten akarta így, hogy a világgal, az elveszettekkel együtt éljünk, és azok ideig-óráig uralkodjanak rajtunk, illetve még ezek az istentelen kormányzatok is Isten akaratát képviselik, amikor lesújtanak pl. a Btk. szerinti bűnözőkre.
Cavinton
2009. július 31. 11:02
Gáz, de kár már ezen keseregni.
Margit
2009. július 31. 00:01
Szégyen,hogy törvényileg elismerik (Albániában) a melegházasságot!!Nem tudják,hogy mit tesznek!!A Bibliábólidézet:3.Mózes 18:22. Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.3.Mózes 20:13. És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.
gentry
2009. július 30. 13:22
Ha ezt el is fogaják, akkor Albánia civilizáltabb lesz Mo-nál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!