Krími vezető ellen terveztek merényletet

2023. július 03. 12:46

Mindezt az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB jelentette be.

2023. július 03. 12:46
null

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat hétfői tájékoztatása szerint meghiúsítottak egy merényletkísérletet az Ukrajnától elcsatolt Krím Moszkva által beiktatott vezetője ellen, és azzal vádolta meg Kijevet, hogy

pokolgépet akartak elhelyezni Szergej Akszjonov autójában. 

A hatóságok egy 1988-as születésű orosz állampolgárt vettek őrizetbe, akit azzal vádolnak, hogy „az ukrán titkosszolgálat tisztjei szervezték be”.

Az orosz titkosszolgálat szerint a férfit Ukrajnában felforgató hírszerzésre, egyebek között robbanóanyagok használatára képeztek ki. Az FSZB szerint azt követően vették őrizetbe, hogy egy rejtekhelyről magához vett egy robbanószerkezetet. Akszjonov a Telegram üzenetküldő alkalmazásban, külön megköszönte az FSZB-nek, hogy megakadályozták a merényletkísérletet. 

(MTI)

Nyitókép: Chandan Khanna / AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 14. 10:31
Oroszországban úgy választják a tagköztársaságok vezetőit. Bár az elnöknek joga van leváltani őket, ha sikertelenek, nem válnak be.
miazhogynagyonis
2023. július 03. 14:44
Egyszerű náci terroristák ezek. Remélem, semmi nem marad ebből a társaságból.
Hekimeki
2023. július 03. 14:02
Európa követeli, hogy Ukrajnát nyílvánítsák TERROR ÁLLAMMÁ!!!!!
nick89
2023. július 03. 13:18
A Bástya et. ellen is terveztek. Bástya et. egy magánhadsereg védelme alatt mozog ezért. Bástya et. nagyon gyáva, de kidumálja a tehénből is a bornyút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!