Kiderült: álvitézi rend avatta álvitézzé Varga Viktort

2023. június 09. 17:36

A Vitézi Rend szellemiségével ellentétben áll a botrányos, nemzeti jelképeinket meggyalázó magatartás – írták közeléményükben.

2023. június 09. 17:36
null

Ahogy mi is megírtuk a Mandineren, az 1956-os Vitézi Lovagrend a hétvégén tagjai közé fogadta és vitézi címet adományozott Varga Viktornak. Az indoklás szerint azért, mert az énekes a „nemzeti érzésnek tanúbizonyságát adta”. A valódi Vitézi Rend szerint azonban álvitézek avatták vitézzé Vargát.

A Vitézi Rend weboldalán tudatta:

tudatosan vezették félre az álvitézek Varga Viktort.

Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt Varga Viktor vitézavatásával kapcsolatban. Szeretnénk világossá tenni, hogy a Vitézi Rend nem fogadta őt soraiba és nem avattuk vitézzé!

így tagjaink közé csak kipróbált, arra méltó, s hazájukat becsülettel szolgáló személyek kerülhetnek” – írják.

Hozzáteszik: „Varga Viktort az önmagát 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetségnek nevező közösség vette fel tagjai közé, nem a Vitézi Rend!

s jelképük nagymértékben hasonlít a valódi vitézi címerre. Teljes mértékben elhatárolódunk az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetség minden tevékenységétől, s felszólítjuk őket, a jogellenes magatartás befejezésére!

A kormányzó akaratának megfelelően a Vitézi Rendet a szabad Magyarországon szervezték újra a rend emigrációban élő tisztségviselői, s kezdte meg hivatalos működését a rendszerváltást követően 1992-ben, mely a magyar törvényeknek megfelelően bejegyzésre is került. A Vitézi Rend azóta folyamatosan, jogfolytonosan működik. Az újra és újra megjelenő csaló szervezetektől, akik megtévesztik a közéletet és a magyarságot azonban a leghatározottabban elhatárolódunk!” – jegyzi meg a Rend.

Nyitókép: vitezirend.com

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik