Kiderült: álvitézi rend avatta álvitézzé Varga Viktort

2023. június 09. 17:36

A Vitézi Rend szellemiségével ellentétben áll a botrányos, nemzeti jelképeinket meggyalázó magatartás – írták közeléményükben.

2023. június 09. 17:36
null

Ahogy mi is megírtuk a Mandineren, az 1956-os Vitézi Lovagrend a hétvégén tagjai közé fogadta és vitézi címet adományozott Varga Viktornak. Az indoklás szerint azért, mert az énekes a „nemzeti érzésnek tanúbizonyságát adta”. A valódi Vitézi Rend szerint azonban álvitézek avatták vitézzé Vargát.

A Vitézi Rend weboldalán tudatta:

tudatosan vezették félre az álvitézek Varga Viktort.

Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt Varga Viktor vitézavatásával kapcsolatban. Szeretnénk világossá tenni, hogy a Vitézi Rend nem fogadta őt soraiba és nem avattuk vitézzé!

így tagjaink közé csak kipróbált, arra méltó, s hazájukat becsülettel szolgáló személyek kerülhetnek” – írják.

Hozzáteszik: „Varga Viktort az önmagát 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetségnek nevező közösség vette fel tagjai közé, nem a Vitézi Rend!

s jelképük nagymértékben hasonlít a valódi vitézi címerre. Teljes mértékben elhatárolódunk az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetség minden tevékenységétől, s felszólítjuk őket, a jogellenes magatartás befejezésére!

A kormányzó akaratának megfelelően a Vitézi Rendet a szabad Magyarországon szervezték újra a rend emigrációban élő tisztségviselői, s kezdte meg hivatalos működését a rendszerváltást követően 1992-ben, mely a magyar törvényeknek megfelelően bejegyzésre is került. A Vitézi Rend azóta folyamatosan, jogfolytonosan működik. Az újra és újra megjelenő csaló szervezetektől, akik megtévesztik a közéletet és a magyarságot azonban a leghatározottabban elhatárolódunk!” – jegyzi meg a Rend.

Nyitókép: vitezirend.com

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lao01
2023. június 22. 09:20
Gondoltam,hogy nem az eredeti vitézi rend avatta fel,ilyet a rend nem csinál,arról nem is beszélve,hogy csak az egyenesági leszármazottat lehet felavatni.Egyetértek azon emberek kommentjeivel,akik azt mondják,hogy a Viktornak már csak a Kossuth díj hiányzik,bár ha várunk egy kicsit,lehet hogy azt is megkapja,mint a Feró,akiről tudjuk,hogy szintén kiérdemelte! Szomorú lennék,ha az igazi vitézi rendet is úgy leamortizálnák mint a Kossuth díjjat.Teljesen elkorcsosúl ez a gyönyörű ország,hála dicsőséges kormányunk álldott tevékenysége miatt!
..--..
2023. június 10. 13:25
-zsoltkom- Az álispánsághoz dukál az álvitézi rend... az egyik hülyeség vonzza a másikat. Költségbe verik szegényeket, be kell öltözni hozzá vadi új semmit sem használt ruhába. És még az avatókat meg kell híni Orbán aktuális menzaéttermébe... visszaforgatni a CÍMMEL járó hasznot-előnyt. A vitézeknek háború híján elég a jelképes Horthy-kép előtt ácsorgás vagy egy V. Viktor dal éneklése és már mindent megtettek a vitézségük bemutatására. A Fidesz-ispánok múltba révedezése meg elég az összes antik haszontalan hagyomány felélesztésére. Csak aztán kitartás! napi 8 órában fogadni a hagyományos seggnyalókat és mondani: Köszönöm... köszönöm... Vitáz kartárs, Urambátyám! Egy kicsit kérhetném... dőljön be, hogy kifejezzem hálámat, please. Mindegyiknek Corvin-láncot... de íziben!
mokány
2023. június 10. 13:05
Nem írom pennával , Fekete tentával, De szablyám élivel , Ellenség vérivel ... Írta : Zrinyi Miklós
Obsitos Technikus
2023. június 10. 10:16
Amúgy ki ez a fasz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!