Az egész ország kezd egy gigantikus Blikk-címlappá változni

2024. szeptember 25. 13:02

Azon nem akadok fenn, hogy az egyik titokban rögzíti a társalgásukat, a másik meg látványosan fölháborodik rajta. Arrafelé ez a szokás.

2024. szeptember 25. 13:02
Hont András
Hont András
Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

„Nem mondom, hogy kellemes szembesülni vele, hogy az egész ország kezd egy gigantikus Blikk-címlappá változni, amelyen kreált celebek intimitást nélkülöző magánéletét habosítják. De mit is várok ott, ahol egy reality-szereplőt juttatnak mandátumhoz, akinek pontosan annyi és pontosan ahhoz van képessége, hogy reality-szereplő legyen. 

Bár – ha belegondolok – nincsen ebben semmi új, egyesek tényleg azt hiszik, hogy minden a látszat (vö. Bangóné kurva erős képeivel), és amúgyis világjelenség. Erről szól a Konok által sűrűn emlegetett spektákulum-narratíva. (»Ahol a valóságos világ puszta képekké válik, ott a puszta képek valóságos lényekké változnak, amelyek egyfajta megbabonázott viselkedésre késztetnek.« Debord). 

Evvel együtt nem árt tudni, hogy mindez (szelfikkel, hőmérővel, kürttel és voyeurködéssel) nem politika, hanem a politika imitációja

Ennek ellenére sokan valóságosan csinálnak hülyét magukból. Például érdeklődve figyelem, ahogy a máskor minden szir-szarra ugró Mérő Vera és a teljes nyivákkollektíva a kettős mérce önérzetes hallgatásával faragja meg saját karikatúráját, vagy ahogy képzett, magukat műveltnek gondoló emberek harmadszorra is beszopják, hogy merarogán. 

Azon nem akadok fenn, hogy az egyik titokban rögzíti a társalgásukat, a másik meg látványosan fölháborodik rajta. Arrafelé ez a szokás.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tizennyolcfok
2024. szeptember 25. 15:15
bárhogy is, a honglédi féle nyivákkórus 2000 karakteres facebook bejegyzést írnak, amikor magyar péter pisilés után a nagy gommbal húzza le a vécét és nem a kicsivel, de a két balfasznak mondjuk beséről valahogy pont nem volt véleménye ugyanott. kettős mérce? ugyan! dehogy! bese és a szokásos fideszes álszentség majd megbukás nem érdekes. szót sem érdemel. magyar péter levegőt vett? hol az a facebook app? mán írom is!!!! hörrr!!!! selyemmajom!!!!!444!!! szektaaaaa!!444!!!! levegőt vett!!!!444!!!!
Ez D-dúr és e-moll
2024. szeptember 25. 15:05
"tapir32 2024. szeptember 25. 15:02 Magyarország mindhárom nemzetközi hitelminősítőnél stabil, növekvő gazdaságú, befektetésre ajánlott ország." Globalogazdi befektető vagy? :-)
tapir32
2024. szeptember 25. 15:02
Magyarország mindhárom nemzetközi hitelminősítőnél stabil, növekvő gazdaságú, befektetésre ajánlott ország.
Ez D-dúr és e-moll
2024. szeptember 25. 14:56
"reciphoki ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. szeptember 25. 14:51 Na ne hazudozz buzigyerek Ki szopja le Webert egy kis hátbaveregetésért?" Nem Magyar Péter kormányoz, hanem Orbán Viktor. Hogy ki kit szop le Brüsszelben, annak semmi köze ahhoz, hogy a kormány milyen gazdaságpolitikai vagy társadalompolitikai döntéseket hoz Budapesten. Minket, talpas magyarokat, nem az ep-képviselők szexuális élete érint, hanem az ország állapota.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!