Játsszunk katonásdit!

2023. június 03. 08:49

Ruandában Washington elfelejtett tankokat és F–16-os vadászbombázókat küldeni, ahogy 1956-ban is. Ja, a profit!

2023. június 03. 08:49
null
Topolánszky Ádám

„Mert konkrétan mi köze van Washingtonnak ahhoz, hogy mi történik nyolcezer kilométerrel odébb egy javarészt oroszul beszélő, orosz kultúrában szocializálódott és orosz történelemhez kötődő országban? Ja, a profit! Azt majd elfelejtettük! Az a nyavalyás profit, az jelenti az egész nyugati civilizáció »értékrendjét«. Csak gratulálni tudunk.

Jól emlékszünk, hogy amikor a hutuk a tuszikat irtották Ruandában 1994-ben (majdnem egymillió áldozat), akkor valahogy a washingtoni kormányzat elfelejtett misszionáriusként állást foglalni, tankokat és F–16-os vadászbombázókat küldeni, hogy megmentsen bárkit. És persze 1956-ban is segítségnyújtás nélkül áldozta fel a magyar forradalmárokat, noha biztatta őket rendületlenül. Tehát a nyugati erkölcsiség nem egyszer, de többször is elbukott a modern kori történelem során. Ugyanilyen passzívan nézték a békefenntartók a srebrenicai mészárlást, habár amerikai gépek a későbbiekben aztán szépen lebombázták a Drina folyón a kisvárosokat összekötő hidakat, ezzel a helyi lakosság életét megkeserítve.

De talán nem is kellene Amerikának mindenhol mindenbe beavatkoznia. Jelenleg hétszázötven amerikai katonai bázis van mintegy nyolcvan országban Földünkön (Oroszországnak hozzávetőlegesen harminc, az is többségében saját országukon belül). Akkor most kit lehet agresszornak minősíteni? Nem kellene már abbahagyni ezt a katonásdit? Vagy tényleg ez határozza meg az emberiség történelmét kezdettől a végéig? Egy földöntúli civilizáció értelmes lényei, akik majdan nyomunkra bukkannak, csak a fejüket fogják csóválni: ezek képtelenek voltak egymással békében élni?

Tudjuk, azok a putyinista galád oroszok… A Nyugat már vagy ötszáz éve próbálja legyőzni őket, de ez valahogy mégsem sikerül. Persze lehet, hogy a beépített harmadosztályú színész segítségével most majd sikerül, remélik a birodalmiak. No de ebbe Napó­leon és Hitler bicskája is beletörött. Mindez Biden urat nem zavarja. Ő a háttérhatalom parancsára ismét megpróbálja. És a milliárdos nagyságrendű vakcinarendelést egy emberként leboltoló Von der Leyen mindezt kérdés nélkül támogatja mint amerikai ágens, aki a liberális demokraták washingtoni akaratát érvényesíti háború, járvány vagy bármely egyéb témakörben.”

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik