„Komoly helyzetről” beszélt a zaporizzsjai erőmű kapcsán az atomenergia-ügynökség vezetője

2023. június 16. 18:29

Rafael Grossi a helyszínen vizsgálta meg a hűtővíz szintjét.

2023. június 16. 18:29
null

Rafael Grossi meglátogatta az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai erőművet, miközben a kahovkai gát átszakadása után a hűtőmedencék vízszintje miatt aggódnak – számolt be a Guardian. Az ENSZ atomenergia-ügynökségének vezetője elmondta, hogy az atomerőműben „komoly” a helyzet, és hogy a hűtővíz biztosítása volt látogatásának egyik prioritása.

–  írta Grossi Tweet-bejegyzésében, amelyet az erőmű közeléből, többek között a hűtéshez szükséges vizet szolgáltató tó mellől adott ki.

Nyitókép: MTI/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. június 16. 22:41
Kell valami a halaknak is :-) Albert Einstein még valamikor a 40-es években azt mondta, hogy az atomerőmű a legbonyolultabb módja a víz felforralásának :-)
konfucius
2023. június 16. 21:43
Nem, nem arról beszélt. Nyíltan és nyilvánvalóan elmondta, hogy legenda az erőművi blokkok veszélyes helyzetéről szóló összes ukrán koholmány, a hűtés biztosítva van, az erőmű biztonságos állapotban van és marad is, amíg a hoholok esetleg szét nem lövik.
MZperXXL
2023. június 16. 20:45
Ha most ott van ez a nemzetközi akárki, talán meg tudná mondani, hogy az oroszok lövik magukat, vagy az ukránok lövik az oroszokat - ami lényegesen valószínűbb. Na, mit mond a fazon? Meg beszélni, vagy ... valamiért ... khm ... inkább hallgat?
machet
2023. június 16. 20:06
Komoly a helyzet.Vajon mi másról is beszélne ez a független objektív szakértő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!