Nem követi a trendeket, következetes a megjelenésében – így öltözik Alföldi Róbert

2023. június 13. 18:00

„Távol állnak tőle a túlzások, a váratlan, merész és egyedi megoldások, ehelyett a könnyed, elegáns megjelenés jellemzi Alföldi Róbert öltözködését” – mondja lapunknak Kovásznai Andrea stílusszakértő. Kifutó!

2023. június 13. 18:00
null

Kovásznai Andrea és Szalai Laura írása

Úgy látja, a színész-rendező, ahogyan általánosságban a művészekre jellemző,

nem a trendeket, az épp aktuális divatot követi;

náluk a ruha az önkifejezés eszköze, sokkal inkább stílusos, művészi darabokat preferálnak. „Azt a tapasztalom, hogy a művészek a legtöbbször nem pályáznak a legjobban öltözött címre, hiszen nincs rá szükségük, kevésbé kerülnek a divatipar befolyása alá” – mondja a szakértő.

Alföldi Róbert előnyben részesíti a fekete színt, amely szerinte egyfajta stíluskulcs, ám alkalmazásához szükség van a karizmára. „Ha utóbbi megvan, akkor előnyösen lehet használni a feketét, és tökéletes lesz az összkép” – fogalmaz, hozzátéve: Alföldi láthatóan szereti a fekete-fehér kontrasztosságát is, ez a két szín a komfortzónája, és  jól állnak az ősz hajához is.  „A kontrasztszínek használata kifinomult, elegáns megjelenést eredményezhet, ugyanakkor azt is üzenhetik, hogy viselője a kevésbé láthatóságra törekszik” – fogalmaz, megjegyezve: a színész  alkalmanként szürkét is visel, ami ugyancsak akromatikus, semleges szín.

A szakértő benyomása szerint a művész gardróbjában leginkább kapszulakollekció-darabok lapulnak, vagyis mindig viselhető, csupán néhány színt felvonultató, jól kombinálható ruhákat részesít előnyben, ami egyszerűvé teszi az öltözködést.

– mutat rá. Gyakran látni rajta fekete bőrdzsekit, szívesen viseli és jó állnak neki a kötött darabok – például a vékony, V-nyakú pulcsi –, emellett a fekete garbó és a fekete sál is alapdarabnak számít a ruhatárában.

Úgy véli, a színész öltözködésére nem igazán jellemző egy konkrét attribútum, nincsenek ikonikus darabjai, bár mostanában megjelent rajta egy „nagyon karakteres, vastag keretes szemüveg”.  „Stílusának az egyszerűségben, letisztultságban van az ereje. Összességében kiszámítható, következetes módon öltözködik” – hívja fel a figyelmet.

 

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2023. június 14. 10:21
A piros sál azért hiányzik a nyakából !
amca
2023. június 14. 08:13
Churchill mondta VONA erre: Megállt 1 üres autó. Kiszállt belőle Roberta. A nagy senki.
balbako_
2023. június 14. 07:07
Már csak ezzel tud a médiába bekerülni. Szánalmas.
Bokros Birka
2023. június 14. 06:38
Fasznak álcázza magát a Roberta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!