Pusztító kazettás bombákat adhat Amerika Ukrajnának?

2023. június 23. 07:27

A Pentagon az embertelen pusztítást végző fegyverek átadását javasolja.

2023. június 23. 07:27
null

Az Al Jazeera arról ír, hogy az Egyesült Államok hadserege úgy véli: a kazettás lőszerek hasznosak lennének Ukrajna számára, de a kongresszusi korlátozások és a szövetségesek aggodalmai miatt még nem hagyták azokat jóvá Kijev számára – a cikk szerint erről a Pentagon magas rangú tisztviselője beszélt.

Kijev sürgeti a kongresszust, hogy gyakoroljanak nyomást Joe Biden kormányára az ügyben.

Hangsúlyozzák: a kazettás bombák, amelyeket több mint 120 ország tiltott be, általában nagyszámú bombát bocsátanak ki, amelyek széles területen,

válogatás nélkül ölhetnek, veszélyeztetve a polgári lakosságot.

Az Egyesült Államok egyébként nem részese a kazettás bombákról szóló 2010-es egyezménynek, amely megtiltja az aláíró feleknek a fegyverek használatát vagy más országoknak való átadását, így valóban csak a kongresszus döntésén múlik ezeknek a borzalmas fegyvereknek a bevetése Európában.

Nyitókép: Illusztráció. Képernyőmentés

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 23. 19:52
Bármit,és mindent az orosz agresszorok ellen! :)
Anchorn
2023. június 23. 17:07
A megmaradt ukrán civilek érdekében ..! Nem ajánlanám azok odaitélését és használatát ..! Véres és kíméletlen lesz a válasz ..!!! Csak jelzem hogy az RF még mindig csak negyed erőbedobással harcol .. ! Ez ami eddig lezajlott " semmi" egy teljes háborúhoz képest ..! Ne adj hogy erre sor kerüljön ..!!! Ha és amennyiben ez egy teljes inváziónak indult volna akkor nem ennyi élő erővel és hadfelszereléssel támadt volna az RF ... Egy teljeskörű háborúban minden bevethető ..! Annak következménye azonban .. milliónyi polgári áldozat a katonain kívűl ! Ne legyen illúziója még a nyugat és ukrán szoponcoknak se .. ukrajnát ha akarná a földel tehetné egyenlővé Oroszország !!! Nyílvánvalóan hatalmas veszteségei lennének az Oroszoknak is de .. ! És itt be is fejezem .. mert ekkor elértünk a 3.világháború kezdetéhez ..! Az pedig tudjuk mivel járna ..!!! Visszatérve .. akkor kinek is érdeke ez a háború és annak kiterjesztése ..bármi áron ..? USA és annak szoponcai ...!!!
kissjani
2023. június 23. 13:08
Tök mindegy, Ukrajna már elveszett az ukránok számára. Teljesen mindegy, hogy ki győz.... Az egyszeri ukránt nagyon sajnálom.
Ishmael
2023. június 23. 12:32
Halál a megszállókra, remélem napalmot is küldenek :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!