Az ukrán ellentámadás eredménye eddig semmi – Mandiner Harctér

2023. június 15. 17:00

Az ukrán ellentámadás célja elsősorban politikai, bizonyítani akarnak a NATO-nak, hogy megéri támogatni őket. Az ellentámadás bő egy hete tart, egyelőre kevés eredménnyel, de ez nem jelent semmit. Az oroszok célja elsősorban inkább katonai: a Nyugat által felfegyverzett ukrán hadsereg teljes felmorzsolása. Úja itt a Harctér.

2023. június 15. 17:00
null
Pócza István
Pócza István

Ukrán ellentámadás, Északi-Áramlat robbantás, mesterséges intelligencia a harctéren, békeopciók. Újra itt a Mandiner heti geopolitikai magazinja állandó vendégeinkkel: Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértővel és Bendarzsevszkij Antonnal az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatójával. 

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

 

 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

 

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. július 09. 23:36
Na ugye..
Zolotarjov
2023. június 16. 07:45
Na ugye..
termx
2023. június 15. 23:02
Ez kb olyan mintha az almára azt mondaná valaki hogy ez egy körte és ezt próbálná elmagyarázni az embereknek. Ezek a vágyvezérek szakértők pont ezt csinálják. Mondhatod nekik hogy ember nézz már rá, ez nem körte hanem egy standard alma. Akkor is azt fogják szajkózni hogy ez bizony egy körte.
Robert69
2023. június 15. 20:51
Az egész ellentámadás nevű műveletről nagyon korai még bármit is mondani. Egy háború csaták sorozatából áll. Kétségtelen, hogy a veszteségek nagyok mindkét oldalon, de egy dolgot figyelembe kell venni Ukrajna képtelen lesz még ha sikereket is ér el, hosszútávon megtartani amit megszerez, ehhez egyszerűen nincs elég katonája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!