A nyugat-ukránok óriási menekültáradatra számítanak a felrobbant gát miatt

2023. június 07. 18:06

A lembergi polgármester szerint az első buszok már el is indultak Kahovkából.

2023. június 07. 18:06
null

Lemberg (Lviv) városa menekültáradatra számít a kahovkai gát felrobbantása miatt elárasztott területekről – közölte szerdán Andrij Szadovij, a nyugat-ukrajnai város polgármestere a Rmf.fm lengyel rádiónak nyilatkozva.

Az első buszok már elindultak. Jelenleg 3000 új szálláshelyet biztosítottunk a menekülteknek” – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy az ukrajnai orosz hadművelet kezdete óta a város már mintegy 150 ezer menekültet fogadott be az ország más térségeiből. A konfliktust megelőzően 720 ezer lakosú város alig 70 kilométerre található a lengyel határtól. A térséget nagyrészt elkerülték a harci cselekmények, bár május 19-én orosz rakétatalálat érte.    

A kahovkai Ukrajna egyik legnagyobb tározója, keddre virradóra gyakorlatilag megsemmisült. A harcoló felek egymást vádolják a támadással.

(MTI)

Nyitókép:  MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Johann Luipigus
2023. június 07. 23:19
A sok menekült akadályozni fogja az ukránok Nagy Tavaszi Ellentámadását. Zseniális húzás volt orosz részről a gát felrobbantása amennyiben nem az ukránok tették.
Bögre
2023. június 07. 21:21
"Hozzátette, hogy az ukrajnai orosz hadművelet kezdete óta a város már mintegy 150 ezer menekültet fogadott be az ország más térségeiből. " Vagyis 10-ed annyit mint Magyarország és 20-as annyit mint a lengyelek? Itt valami bűzlik.
SzkeptiKUSS
2023. június 07. 19:27
Kételkedtem, hogy az ukránok voltak. Változott, mert egy ukrán százados szerint több orosz katonát, felszerelést elsodort az áradat. Úgy néz ki, hogy ukránok okoztak hatalmas gondokat, de legfőképpen maguknak. Talán, hogy ne érje őket orosz támadás délről, vagy a tavon keresztül?
fintaj
2023. június 07. 19:11
Kahovkából aligha indultak buszok, víz alatt és orosz megszállás alatt van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!