Kőkemény kritikát kapott Suhajda Szilárd egy jobbikos politikustól

2023. május 29. 09:39

Ugyanakkor Gyöngyösi Márton bevédte a hegymászót.

2023. május 29. 09:39
null

Valódi kommentháború alakult ki az elmúlt napokban a Mount Everest mászása közben tragikusan elhunyt magyar hegymászó, Suhajda Szilárd ügyében, akinek újtáról a Mandiner is folyamatosan tudósított. Volt, aki magasztalta az ambiciózus hegymászót, mások elítélték amiatt, hogy feleségét és kisgyerekét hátrahagyva indult a veszélyes expedícióra, vagyis magára hagyta őket.

Most újabb komoly bejegyzés-hullám érkezett a hegymászó halála kapcsán.

írja Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke Suhajda Szilárd esetéről. Hozzátette, hogy Suhajda Szilárdot szerinte a személyes ambíciói hajtották, nem pedig valamilyen nagyobb cél.

Hozzátette: „A becsvágy, a vakmerőség és az önzés lett a veszte, így végül egy megözvegyült asszony és egy árva maradt utána. Nekem ez nem sportteljesítmény, hanem egy balul sikerült cirkuszi mutatvány: egy artista halálugrása védőháló nélkül. Részvétem a családjának, akiknek mérhetetlen fájdalmat okozott...”

A Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton ugyanakkor úgy véli, Suhajda és ő rokonlelkek.

az indiai Mussoorie-ban egy angol bentlakásos iskolában...Bár csak néhány alkalommal jutottam 5.000 méter fölé, és inkább túrázóként, mint hegymászóként tekintek magamra, mégis minden hegymászót rokonlélekként tartok számon. Talán összeköt a csúcs láttán keletkező bizsergető érzés, a mászás küzdelme, a csúcsra érés semmihez sem fogható élménye. Talán ezért vagyok a szokásosnál is szomorúbb ma Suhajda Szilárd tragikus eltűnésével kapcsolatos híreket olvasva” – írja Gyöngyösi.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baoo
2023. május 30. 12:39
Végre megtudtuk, hogy létezik egy Szotyory! A politikai, közéleti megszólalásai, amiért a fizetését kapja, ugyanis erre nem voltak alkalmasak. Köszönjük ezt a közhelyes, ítélkező, és egy friss haláleset kapcsán észt osztó ízléstelen megszólalást! Most már tudjuk, miért tart itt Szotyory, és a Jobbik.
LancelotDuLac
2023. május 30. 07:11
Ha bár felül Suhajda, alul a Hegy, azért a Hegy az úr!!
amca
2023. május 29. 21:43
A színtiszta igazság , hogy vonaglót is , szotyorit is , meg gyöngyösit is Gétzy Getzy verte ki .. sic.
Eva-Anna
2023. május 29. 18:48
A hegymászó nem akart semmit felfedezni. Sem a Holdat, se Amerikát. A saját passziójábol ment a hegyre. Sem a családjának, csapatának, nemzetének, az emberiségnek akart valamit felfedezni. Problémásnak tartom, hogy a családja a hegyen akarja hagyni. Semmilyen emberi kultúrában nem hagyják a holtakat temetetlenül az úton heverni. A ruhája nem enyészik el. Ha arról beszélünk, mennyi dolog marad a Himalája is, ami nem oda való. Vagy levetköztetik? Egyik feltételezés sem felel meg kultúrának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!