Kőkemény kritikát kapott Suhajda Szilárd egy jobbikos politikustól

2023. május 29. 09:39

Ugyanakkor Gyöngyösi Márton bevédte a hegymászót.

2023. május 29. 09:39
null

Valódi kommentháború alakult ki az elmúlt napokban a Mount Everest mászása közben tragikusan elhunyt magyar hegymászó, Suhajda Szilárd ügyében, akinek újtáról a Mandiner is folyamatosan tudósított. Volt, aki magasztalta az ambiciózus hegymászót, mások elítélték amiatt, hogy feleségét és kisgyerekét hátrahagyva indult a veszélyes expedícióra, vagyis magára hagyta őket.

Most újabb komoly bejegyzés-hullám érkezett a hegymászó halála kapcsán.

írja Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke Suhajda Szilárd esetéről. Hozzátette, hogy Suhajda Szilárdot szerinte a személyes ambíciói hajtották, nem pedig valamilyen nagyobb cél.

Hozzátette: „A becsvágy, a vakmerőség és az önzés lett a veszte, így végül egy megözvegyült asszony és egy árva maradt utána. Nekem ez nem sportteljesítmény, hanem egy balul sikerült cirkuszi mutatvány: egy artista halálugrása védőháló nélkül. Részvétem a családjának, akiknek mérhetetlen fájdalmat okozott...”

A Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton ugyanakkor úgy véli, Suhajda és ő rokonlelkek.

az indiai Mussoorie-ban egy angol bentlakásos iskolában...Bár csak néhány alkalommal jutottam 5.000 méter fölé, és inkább túrázóként, mint hegymászóként tekintek magamra, mégis minden hegymászót rokonlélekként tartok számon. Talán összeköt a csúcs láttán keletkező bizsergető érzés, a mászás küzdelme, a csúcsra érés semmihez sem fogható élménye. Talán ezért vagyok a szokásosnál is szomorúbb ma Suhajda Szilárd tragikus eltűnésével kapcsolatos híreket olvasva” – írja Gyöngyösi.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik