A gyermekek nemváltoztatását népszerűsíti egy amerikai műsor

2023. május 02. 09:40

Az adás vendége szerint számára megalázó, ha bárki megpróbálja besorolni őt valamelyik nem tagjai közé.

2023. május 02. 09:40
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok legrégebb óta futó adása (a neves műsort 1975 óta sugározzák az amerikai tévécsatornák), a Saturday Night Live (SNL) is teljesen feláldozta magát a transz lobbi oltárán – mutat rá cikkében a thepostmillennial.com.

Az SNL legutóbbi adásába egy nembináris LMBTQ-aktivistát és komikust, Molly Kearneyt hívták meg, aki szó szerint a plafonról lógva is a transz jogokról és a transz gyermekek biztonságának veszélybe kerüléséről beszélt. Az egyik stábtag, Michael Che a gyermekek nemváltását megakadályozó amerikai törvényekről azt mondta: „tizennégy államban fogadtak el olyan törvényjavaslatokat, amelyek korlátozzák a transz gyerekek egészségügyi ellátását”, mire Kearney így válaszolt:

Molly Kearneynek még arra is volt ideje, hogy a műsor egyik stábtagját sértegesse, amiért a „she”, azaz a női névmást merte használni a nembináris, azaz nemsemleges aktivistára, aki számára megalázó, ha bárki megpróbálja besorolni őt valamelyik nem tagjai közé.

Itt látható a Saturday Night Live Weekend Update műsora Michael Che-vel és Molly Kearney-vel:

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2023. május 02. 21:41
Könnyebb neki sértegetni, mint valamit tenni a ránézésre beazonosítható női (vagy férfi) külsőért.
vamonos
2023. május 02. 17:46
Új gender született, az eunuch identitás. :)) https://www.origo.hu/nagyvilag/20230501-a-kiherelest-reklamozza-egy-amerikai-sebesz.html
Gombóc XVI. Artúr
2023. május 02. 16:27
Biztos nem értek valamit, de a gyerekek nemváltása mióta azonos a transz gyerekek egészségügyi ellátásával???????
istvanpeter
2023. május 02. 16:26
Nem a nemet, hanem a hülyeségre adott igent kell megváltoztatni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!