Itt a Sándor-palota válasza a román tiltakozásra

2023. május 29. 11:28

A románok Novák Katalin Facebook-bejegyzését kifogásolják, a Sándor-palota szerint ez túlzó és indokolatlan.

2023. május 29. 11:28
null

Ahogy megírtuk, a román külügyminisztérium felvette a kapcsolatot Magyarország bukaresti nagykövetével a magyar köztársasági elnök romániai magánlátogatása során elhangzott, szerintük „nem megfelelő nyilvános üzenetek miatt”.

A Mandiner.hu ennek kapcsán az alábbi kérdéssel fordult a Sándor-palotához: „Mi az elnök reakciója a román külügy lépésére és kritikájára a csíksomlyói látogatás nyomán?” – kérdeztük.

A Sándor-palota pedig így reagált:

A szóban forgó, a csíksomlyói búcsún énekelt székely himnuszt megjelenítő bejegyzés változatlanul elérhető a köztársasági elnök közösségi médiás felületein. Az erdélyi reformátusok köszöntését idézve: Békesség Istentől!”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

 

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. május 29. 22:15
:DDD Kimondottan diplomatikus megfogalmazás.
teljesenertelmetlen
2023. május 29. 21:23
Auf ungarisch: kapjátok be!
akkor ki
2023. május 29. 20:30
Ki kell mondani végre, igényt tartunk a Trianoni elcsatolt területeinkre! Punktum! 2024 jó év lesz, termékeny év, ellehet vetni a magot és csak locsolni kell, majd pedig csatolni, IDE!!!!
MyOp
2023. május 29. 20:21
Bizony, nem szokatlan, hogy a csengős bocskort felteszik az asztalra, hogy mindenki szagolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!