Rövid idő alatt hét kárpátaljai halt meg a háborúban, gyászhétvégét tartottak Ungváron

2023. május 15. 20:59

A hét katona halála tiszteletére Ungváron minden koncertet és előadást lemondtak az elmúlt hétvégére a városi tanács döntése értelmében.

2023. május 15. 20:59
null

Hét területvédelmi alakulathoz tartozó kárpátaljai katona vesztette életét az Ukrajna elleni háborúban. Mindannyian a 68-as alakulatnál szolgáltak – adta hírül a Kárpátalja Lap.

A mostani hét áldozat között a neveik alapján nincsenek magyarok: Tyahij Szerhij, Hutaj Ivan, Hodanics Bohdan, Burtin Vaszil, Mesko Valentin, Pilipiv Eduard és Kuszik Vitalij esett el az elmúlt időszakban. Mesko Valentinról azt is megírták: a 25 éves katona a magyar határtól nem messze található faluból, Turjaremetéről származott.

A hét katona halála tiszteletére Ungváron minden koncertet és előadást lemondtak az elmúlt hétvégére a városi tanács döntése értelmében.

Nyitókép: Képernyőfotó/Tények

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. május 16. 06:40
Köszönet az Orbán&Putyin tandemnek!!! mocskos patkányok!!
Igazszó
2023. május 16. 01:53
Pusztuljon a hohol! Csicskástól!
Mortis Rigor
2023. május 15. 21:57
A szlavok ön és közveszélyesek 100 év is kevés volt, hogy bizonyítsák az ellenkezőjét Háborúk, háborúk hátán, szerteszét, amerre csak laknak. Mi van a panslav unioval, amiért feldaraboltak minket ?
Akitlosz
2023. május 15. 21:45
Már csak ezért is jobban járt volna Kárpátalja, ha Magyarországhoz tartozna. Akkor egy kárpátaljai sem halt volna meg ebben a háborúban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!