Polt Pétert választották az uniós ügyészek szervezetének alelnökévé

2023. május 10. 06:17

A szavazás egyhangú volt.

2023. május 10. 06:17
null

A Legfőbb Ügyészség sajtóközleménye szerint az Európai Unió tagállamai Legfelsőbb Bíróságai mellett működő ügyészségek vagy azonos jogállású intézmények Hálózata (Nadal Network) tizennegyedik, idén Máltán tartott ülésén alelnökké választotta Dr. Polt Péter legfőbb ügyészt.

A 2009-ben életre hívott Hálózat 2023. május 3–5. között immár tizennegyedik alkalommal ült össze.

A Hálózat célja az Európai Unióban működő legfelsőbb szintű ügyészségek vezetői számára lehetőség biztosítása a szakmai tapasztalatcserére. Így a Hálózat konferenciáin a résztvevők a bűncselekmények kapcsán tapasztalható tendenciákat, az uniós esetjog jelentős döntéseit, az ügyészségek működésének további fejlődési irányait tárgyalják meg. A mostani konferencián az adatvédelem, a környezet elleni, valamint a pénzügyi bűncselekmények terén felmerült új jelenségek, kihívások, megoldások voltak az előadások középpontjában.

Egyhangú volt a szavazás

Az ülésen a szervezet alapszabályát is módosították a tagok, a Hálózat működését, felépítését érintően hoztak új rendelkezéseket. A magyar ügyészséget az a megtiszteltetés érte, hogy

Dr. Polt Péter legfőbb ügyészt a Hálózat egyhangú szavazáson alelnökké választotta.

Az új alelnök mellett két új főtitkárt is választott az ülés, Franz Plöchl, az Osztrák Köztársaság legfőbb ügyésze és Francois Molins, a francia Semmítőszék melletti legfőbb ügyész látja el a továbbiakban ezt a tisztséget. Az egyhangú döntés alapján a szervezet 2025-ös konferenciájának házigazdája a magyar Legfőbb Ügyészség lesz.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik