Ezért szerepelt a „meleg” szó helyett a „magyar” egy tankönyvben

2023. május 12. 20:38

A témával kapcsolatban a vers szerzője személyesen reagált a Facebook-oldalán.

2023. május 12. 20:38
null

Kiss Judit Ágnes a Facebook-oldalán beszámolt róla, hogy megtudta, mi történhetett a Szó című versével. Valaki korábban átírhatta, a meleg kifejezést magyarra, majd úgy küldhette el a szozat.org elnevezésű oldalra.

A szerző saját állítása szerint

a hibát már tavaly észrevette, amit jelzett is ezzel kapcsolatban a szerkesztőnek.

„Szépen válaszolt is, hogy ő nem találja a verset, nem is tudja, hogy került az oldalra, küldjem a helyes változatot. Én pedig elfelejtettem az egészet” – írta.

Megoldódott a helyzet

A katolikus tankönyvszerkesztő valószínűleg erről a szozat.org-ról másolta ki a verset.

az online verzióban azonnal javította a verset, a nyomtatással leálltak, a szeptemberi tankönyvben már hibátlanul lesz a szöveg” – írta Kiss Judit Ágnes.

Nincs szó a cenzúráról

Hiába viccelődtek többen is a tankönyvben megjelenő hiba miatt, a szerző állításai alapján az derült ki, hogy csak tévedés történt.

***

Nyitókép: Marjai János / MTI

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. május 14. 21:35
Szerencsésebb történelmi korokban szodomitaként tartotta őket számon az erkölcsrendészet. Manapság miért is a ,,meleg,, szavunkat használják magukra? Ellopták ezt is, mint a szivárványt?
Zsoldos
2023. május 13. 17:53
Egy ilyen nulla vers egy ilyen senkitől egyáltalán miért került be a tizedikesek tankönyvébe, rengeteg csodás költőnk van, miért pont egy ilyen kamu libsi költő beteg versét nyomják az iskolásoknak?!
kaffogó hebrencs
2023. május 13. 07:59
Ki ez a libsi majom?
Leskelődő
2023. május 13. 07:03
Jó szándékú, de roppant gyenge vers. A pokolba vezető út pont ilyenekkel van kikövezve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!