Meleg nem vész el, csak átalakul

2023. május 11. 18:15

De Ady magyarság-verseiről sem lenne jó, ha kiderülne, hogy valójában melegség-verseket írt.

2023. május 11. 18:15
null
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„Egyetlen dologra kell ügyelni mostantól, de arra viszont roppant mód! A sorosista, liberális hordák, amelyek genderpropagandájuktól és már az óvodákban nemváltó műtétekre kész aktivitásuktól fűtve, az egyetlen még talpon maradt, s nem fideszes alapítványba lenyúlt egyetemen szerzett, amúgy Parragh László által is teljesen feleslegesnek mondott, s az Iparkamara profiljába cseppet sem illeszthető bölcsészkari képzettségükkel, romkocsmák félhomályában merengve, sunyi módon átírnak majd bizonyos verseket, épp az ellenkező módon, vagyis az előforduló »magyar« szavakat »melegre« cserélve. Például Berzsenyinél: »Oh! más MELEGGEL verte vissza / Nagy Hunyadink Mahomet hatalmát!«, vagy nehogy már Petőfi a MELEGEK istenére kezdjen el esküdözni, vagy a Magyar vagyok című versében nehogy azt hirdesse, hogy MELEG vagyok. De Ady magyarság-verseiről sem lenne jó, ha kiderülne, hogy valójában melegség-verseket írt, s nehogy már Ady a »meleg« Ugaron gázoljon! Vörösmartynál még véletlenül se a MELEG legyen híve hazájának rendületlenül, Kölcseynél továbbra is a magyart, s ne a MELEGet áldja meg az Isten, jó kedvvel, bőséggel.

Persze más megítélés alá esik viszont Adynak az Én nem vagyok magyar? c. költeménye, ahol gúnyosan emlegeti a »félig-élő«, »habzó-szájú magyarkodókat«, a »köd-evőket«, a »svábokból jött magyarokat«. A nemzeti kormánnyal való példás együttműködésre tekintettel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából a Katolikus Pedagógiai Intézetben az összes, e költeményben előforduló »magyar« szót azonnali hatállyal átírták »melegre«.

Figyelem! A közoktatásért felelős Pintér Sándor miniszter rendeletére a 2023. évi szóbeli irodalmi érettségire már a fenti sorvezető szerint szükséges felkészülni!

Ellenkező esetben bukás és könnygáz!”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. május 13. 03:08
Tschoró pétergábor, vagy gáborgábor ,vagy gáborzsaza. Én is ilyen meleg lennék ,mint te , akkor ilyen 280 szavas mondatokat írnék. Talán figyeld Azariást. sic Kiveri a szemed 6 elmivel 100 dollárosokkal. Ez a te bajod, meg a többi moschléké. Már Mordehai Karcsi is megírta.. Anno 18148.. Tudod, a tök...öd.
gyaloggos
2023. május 12. 21:21
MÓKÁS DJURI! MOST akkor mi van? Hm....? MEGINT lukra futottál! NAGYON megyen néked ez a lukra futkosás!
Aerion
2023. május 12. 14:39
Meg kell mondjam, bár teljességgel megértem a szemlét és akceptálom is, hiszen pontosan ez a mandiner lényege, nem hiányzott ennek az emberiségellenes bűnöző, hitehagyott zsidónak a teliszájjal való, a tisztaságot megbecstelenítő moslékos fröcsögése.
kitiltott
2023. május 12. 14:28
Csak provokálni tud
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!