Komoly állami támogatásban részesülnek a kárpátaljai magyarok

2023. május 12. 10:51

„A kárpátaljai magyar közösség a háborús viszonyok ellenére is a szülőföldjén szeretne maradni” – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

2023. május 12. 10:51
null

 A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a rendkívül nehéz háborús helyzetben is támogatást nyújtson a kárpátaljai magyarságnak, ezért idén is meghirdeti a kárpátaljai szociális programcsomagot – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a közösségi oldalán közzétett videójában.

Potápi Árpád Jánost idézve az államtitkárság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kiemelte: 2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában. Ennek a minden magyar közösségre kiterjedő gondoskodásnak, figyelemnek a középpontjában jelenleg Kárpátalja áll. Hozzátette: a kárpátaljai szociális programcsomag keretében idén is fizetéskiegészítésben részesítik többek között

a tanárokat, orvosokat, szociális és kulturális dolgozókat, színészeket, emellett támogatják a gyermekétkeztetést.    

„A kárpátaljai magyar közösség a háborús viszonyok ellenére is a szülőföldjén szeretne maradni. Ezt bizonyítja, hogy a közösség minden oktatási intézményében zajlik a tanítás, az intézmények, civil szervezetek és egyházi gyülekezetek a nehéz körülmények között is, de működnek” – hangsúlyozta Potápi Árpád János.    

Rámutatott: a kárpátaljai szociális programcsomag csaknem egy évtizedes működése óta bebizonyosodott, hogy elengedhetetlen szerepet játszik a magyar értelmiség szülőföldön történő megtartásában. A háború kirobbanását követően ez a szerep még inkább felértékelődött. A kárpátaljai szociális programcsomag a Nemzetpolitikai Államtitkárság 2015 óra működő, évente meghirdetett programja. 

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. május 12. 16:29
Talán jobb is volna, ha visszajönnének a magyar hazába, mert az ukrán fasiszták előbb-utóbb ki fogják irtani őket.
Akitlosz
2023. május 12. 15:34
MAGYAR állami támogatásban. Miközben az ukrán államhoz tartoznak a "nemzetközi közösség" szerint.
McFocker
2023. május 12. 13:15
Köszönjük a Fidesznek, hogy mindenféle előszűrés nélkül beengedett egy rahedli semmirekellő kárpátaljai cigányt. Eltartani őket gondolom majd a farhátevő Fidesz nyuggerek fogják.
nick89
2023. május 12. 12:51
A lölők többet kapnak, mint a magyarok! Ez rossz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!