Az Egyesült Államok nem teketóriázott, azonnal szankcióval sújtotta Koszovót

2023. május 31. 16:51

Pristina ki lett zárva egy nemzetközi hadgyakorlatból.

2023. május 31. 16:51
null

Az Egyesült Államok először sújtotta szankcióval Koszovót az albán nemzetiségű polgármesterek megválasztását követő heves összecsapások miatt, kizárva Pristinát egy nemzetközi hadgyakorlatból.

Koszovó többé nem vesz részt a Defender 23 elnevezésű, 20 ország részvételével zajló közös manőverben, amely áprilistól júniusig tart – jelentette be kedden Jeffrey Hovenier, az Egyesült Államok pristinai nagykövete.

– szögezte le az amerikai misszióvezető a helyi médiának. „A koszovói kormány intézkedései a válság légkörét hozták létre északon” – hangsúlyozta a diplomata. Az észak-koszovói erőszakos összecsapások akkor törtek ki, amikor a pristinai kormány rendőri beavatkozással próbálta beiktatni az újonnan megválasztott albán nemzetiségű polgármestereket.

Hovenier továbbá azzal fenyegetőzött, hogy az Egyesült Államok megvonja a kis balkáni terület függetlenségének nemzetközi elismerését célzó amerikai diplomáciai támogatást.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2023. május 31. 22:25
"Mégegyszer lebombázzák Belgrádot." No, dude. Jelen pillanatban egy újabb balkáni konfliktus nem illik bele a mélyállam terveibe. Most az ukrajnai konfliktusra koncentrálnak, és mindenki mást is erre próbálnak rávenni. Egy szélesebb európai háború most elvenné a figyelmet arról. Sőt, még meg is oszthatná a BÉKETÁBORT. Az albánokért senki sem lelkesedik Európában.
figyelő4322
2023. május 31. 20:35
Sorry
1000bocs
2023. május 31. 19:47
Mi a fene? Az albánok engedély nélkül csak ne akciózzanak! A szerbeket akkor kell rugdosni, amikor Washingtonnak szüksége van rá!
nemmondom
2023. május 31. 19:04
Dönthettek volna úgy is, hogy betiltják a képeslap cserét az országaik között, de ennyire kemények azért nem voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!