Zelenszkij tanácsadója: A magyarok fizetik azt a kést, amellyel az oroszok levágják az ukrán katona fejét

2023. április 12. 19:52

Oleg Ustenko azt mondta a Politicónak, azzal, hogy Magyarország több gázt vásárol az oroszoktól, nagyobb lehetőséget nyújt a számukra a háború eszkalálására.

2023. április 12. 19:52
null

A Magyarország és Oroszország közötti új energetikai megállapodások meghosszabbítják az ukrajnai háborút – nyilatkozta a Politicónak az egyik ukrán elnöki tanácsadó. Oleg Ustenko ugyanakkor felszólította Brüsszelt, hogy akadályozza meg a szerződéseket. „Ha látták azt a videót, amelyen az oroszok levágják egy ukrán katona fejét, akkor tudniuk kell, hogy a magyarok fizetnek a késért” – jelentette ki, ezzel arra a videóra utalt, amely a világhálón kering, s egy ukrán katona kivégzését mutatja.  Zelenszkij „vadállatoknak nevezte azokat az orosz katonákat, akik állítólag a gyilkosságot elkövették.

Ustenko szerint a magyar kormánynak teljesen vaknak kell lenni ahhoz, hogy ne lássa, milyen bűncselekményeket támogat. Azt mondta, azzal, hogy Magyarország több gázt vásárol az oroszoktól, nagyobb lehetőséget nyújt a számukra a háború eszkalálására – tette hozzá Ustenko.

A Politico megkereste a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot, de a tárca nem reagált.

Fotónk illusztráció: Ukrán katonák egy páncélozott személyszállító harcjárművön a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 25-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják.MTI/AP/Libkos

 

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. április 14. 05:12
"...Zelenszkij tanácsadója: A magyarok fizetik azt a kést, amellyel az oroszok levágják az ukrán katona fejét..." Ühüm! MEG LENYISZÁLJÁK AZ UKRÁN KATONÁK PÖCSÉT IS AZOKKAL AZ ÉLETLEN KÉSEKKEL...HO' NE TUGGYANAK PISÁLNI...MEGMINDEN.... Illyen gazdag-huncutok azok a fránya "magyarok".......
salátás
2023. április 13. 16:01
Azonnal kitiltani az országból
Ízirájder
2023. április 13. 10:28
"A Magyarország és Oroszország közötti új energetikai megállapodások meghosszabbítják az ukrajnai háborút – nyilatkozta a Politicónak az egyik ukrán elnöki tanácsadó." Azért a transzport díj az jól jön igaz?
Odone Ricci
2023. április 13. 10:12
A Nyugat kezd beleunni a két háborúzó főnök virtuális üzenetébe ( biztos menedékhelyről), a sok lerombolt vagy leégett település látványába. Most derült csak ki, hogy nem ukrán gyerekek "deportálásról" volt szó, hanem biztosabb helyre vitték őket az oroszok, ellátással és már visszatérhettek anyukhoz, rokonokhoz, mert elcsitult a harc (az apjuk harcol vagy már a temetőben nyugszik valahol). Amikor a rakétákat mutatják a TV-hiradók, a nézőknek nem mondják, hogy most orosz vagy ukrán rakétákat látnak. A kiküldött külföldi PRESS tudósítók biztos helyről adnak hírt a távol a csatatértől, tehát az ukrán hiradást ismétlik. Moszkvából a hivatalos kiküldött ad hirt moszkvai szemszögből olvassa fel. Turistaként oda most nem vágyik senki, tehát nehéz a TELJES igazságot megtudni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!