Nevük sem marad

2023. április 03. 07:09

A Jobbik jövőre megszabadul a nevétől. A lelkét korábban Vona Gábor exelnök vette el.

2023. április 03. 07:09
null
Pilhál Tamás

„Vidám hír érkezett: a Jobbik jövőre megszabadul a nevétől. A nevétől is. (A lelkét korábban Vona Gábor exelnök vette el – ezt annak idején ő maga újságolta el.) A névváltoztatásról a jelenlegi pártvezér, Gyöngyösi Márton lebbentette föl a fátylat egy minapi háttérbeszélgetésen a baráti Magyar Narancsnak. Amúgy (ha valaki esetleg nem értesült róla) már most sem csupán Jobbik a szekta neve, februárban átcímkézték magukat Jobbik – Konzervatívokra. Ebből a ráncfelvarrt, új névből fogják kiradírozni a szót: Jobbik. Már nem kell nekik, megunták. Hogy mi lesz helyette? Sőt lesz-e egyáltalán Jobbik? Vagy Feriék egyik napközis tagozatává lesznek? Még homály fedi. Amint úgy általában Gyöngyösiéket.

Figyeljük csak, miként lelkesedik a Magyar Narancs! »Pártbéli forrásaink szerint a szervezet megújítására elfogadott tervvel arra vállalkoznak, hogy a Jobbik a nevében is szakítani fog saját szélsőséges múltjával. Ezt az értesülést Gyöngyösi Márton pártelnök is megerősítette.« Mellesleg elnök úr bizalmasan tudatta a Soros-lappal: a párt nevét a 2024-es választások után változtatják meg. Vagyis Gyöngyösi két dolgot lát, illetőleg sejdít. Egy: jövőre még lesznek. Tudniillik, ha nem lennének, új név sem kellene. Kettő: a választásokon úgy esnek majd hasra, mint vasorrú bába a mágnesasztalon.

Hiszen egy sikeres, népszerű párt miért változtatna nevet? Ugyan ki akarná lecserélni a pártcégért, miután, teszem azt, tucatnyi képviselőt küldhetnek Brüsszelbe, és több tucatnyi polgármestert meg sok száz önkormányzati képviselőt adhatnak a honnak? Na ugye. Azért kell nevet változtatni, mert jóérzésű magyar ember, ha meghallja e szót: Jobbik, ízeset sercint. E név mára a kaméleonság, a gerinctelenség szinonimája lett. Árulásuk vetekszik az SZDSZ 1994-es és az MDF 2006 és 2010 közti árulásaival.”

Nyitókép: Gyöngyösi Márton Facebook-oldala

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csúti törpe
2023. április 04. 08:10
"Hiszen egy sikeres, népszerű párt miért változtatna nevet?" hogy is volt ez a fitymesszel?
DrPepper
2023. április 03. 11:43
Bunkóspárt.
FreeEurope
2023. április 03. 11:27
Jobb létre szenderült néppárttyán párt. Csak a költségvetési támogatás járjon, meg a parlamenti képviselői javadalmazások!
simonvitéz
2023. április 03. 11:17
Legyen a nevük: Jobbik-Konzervativ DK tagozat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!