Itt az izraeli külügy válasza Gyöngyösi széder-meghívására: elítélnek minden érintkezést a Jobbikkal

2023. április 14. 16:31

Finoman szólva sem örült neki Gilad Zwick izraeli újságíró, hogy a Jobbik-elnök meghívottként közösen ünnepelhette a széder-estét a zsidó származású David Pressman budapesti amerikai nagykövettel. Előkerültek a politikus Izrael-ellenes és holokauszt-relativizáló kijelentései, reagált az izraeli külügy is!

2023. április 14. 16:31
null

Felháborodott tweet-sorozatban kelt ki a Channel 14 újságírója a budapesti széder-esten történtek miatt. Úgy fogalmazott:

„Ó szégyen, ó szégyen:

Zwick emlékeztetett: az amerikai nagykövet, az egyébként zsidó származású David Pressman vendégül látta Gyöngyösi Mártont, a „szélsőjobboldali Jobbik párt elnökét széder-este. 2012-ben Gyöngyösi arra szólított fel, készülni kell a »zsidók listázására«, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek”.

Emlékezetes, David Pressman nagykövet azzal védekezett az ügy kapcsán, hogy Gyöngyösit éppen azért hívta meg asztalához, mert korábban vállalhatatlan nézeteket vallott.

Az újságíró holokausztrelativizálással is megvádolta a politikust,

emlékeztetve, a zsidó nemzeti tragédia 400 ezer magyarországi halottjára utalva Gyöngyösi korábban azt mondta, „fantasztikus üzlet lett játszani a számokkal”, amikor pedig a MÁV-val kapcsolatban kárpótlási per indult a deportálások elvégzése miatt, a jobbikos honatya azt üzente a holokauszt túlélőinek: „pénz után kutatnak, a tűzzel játszva”.

Zwick emlékeztetett arra is, Gyöngyösi a náci németországhoz hasonlította Izraelt, továbbá arra, hogy Kulcsár Gergely jobbikos politikus cipőbe köpési akciójára, de kitért arra is, hogy ez a párt most a jelenlegi, Orbán Viktor vezette magyar kormány ellenében egyesült ellenzék része.

Nem elégedett azonban meg ennyivel az újságíró, hanem megkereste az izraeli külügyet is, hogy megtudja, mit gondol a diplomáciai testület a történtekről. Szűkszavú, de üzenettel is felérő választ kapott, amit szintén kitweetelt.

Mint írta, „azután az este után, amikor az antiszemita vezért és holokauszttagadót vendégül látta Biden nagykövete Budapesten, a külügyminisztérium éles tüskét szúrt a Fehér Házba:

Nyitókép forrása: Twitter

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2023. április 14. 20:08
"Zavar van az erőben" (Yoda mester)
..--..
2023. április 14. 20:00
-zsoltkom- "Izrael állam folyamatosan elítéli és kerül minden érintkezést a szélsőséges-szélsőjobboldali Jobbik nevű párttal és tagjaival az antiszemita és Izrael-ellenes álláspontjuk miatt" Mondja meg már valaki, hogy mi különbség van Gyöngyösi Márton és Szegedi Csanád között? Szóval az a szélsőjobbal való érintkezés, mikortól számít üdvösnek mégis, ha zsidó értékrend a mértékadó?
EX - Terminátor
2023. április 14. 19:41
hát ezek bizony kóvályognak mint zsidóban a fájdalom...
Józsi6
2023. április 14. 19:13
Ha Blinken kussol és nem hívja vissza Pressmant vagy legalább nem nevezi sajnálatos eseménynek a meghívást, akkor Blinken hallgatásával igazolja, hogy Gyöngyösinek végülis igaza volt a mondataival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!