Nem értesítik a családtagokat a börtönből érkező orosz katonák haláláról, mert olcsóbb

2023. március 16. 06:26

Állítólag a Wagner-csoport hozzáállását mutatja az ügy.

2023. március 16. 06:26
null

A Szabad Európa arról ír, hogy a Wagner-csoport nem tájékoztatja rokonuk haláláról azoknak a családtagjait, akiket börtönökből toboroztak az orosz zsoldoshadseregbe. Hozzáteszik: a rokonok sok esetben hónapokig nem hallanak a frontra került rokonukról. Egy konkrét esetet is említenek: egy orosz nő tavaly ősszel jelezte, hogy semmit nem tud az unokaöccséről, és csak februárban derült ki, hogy meghalt.

Mint kiderült,

a Wagner-zsoldosokat a legtöbb esetben egy viszonylag új temetőben helyezik végső nyugalomra

egy Fekete-tenger-közeli településen. A Szabad Európa szerint Vitalij Votanovszkij, blogger és aktivista, aki az oroszországi Észak-Kaukázusban él, és aki a moszkvai invázió valódi halálos áldozatainak számát vizsgálta, azt mondja, egyre többször derül ki a családtagokkal folytatott párbeszédei alapján, hogy sokakat nem tájékoztatnak a halálesetről, így

az ígért kifizetéseket sem kapják meg,

ami szerinte a zsoldoscsoport szándékos húzása lehet.

Hangsúlyozta: „Természetesen a Wagner számára

De ez is mutatja a valódi hozzáállásukat mind a halottakhoz, mind a családjukhoz.”

Nyitókép: Twitter

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. március 16. 14:24
Mert mások hogyan csinálják? A nagypapám még mindig eltűnt 1943. óta, sehol sincsen vagy ismeretlen helyen van eltemetve.
zuriktodor
2023. március 16. 14:15
A szabad európa honnan a faszomból tudná, hogy mi van a Wagner börtönviseltjeivel???
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. március 16. 13:42
Mégis - miről értesítsék a családot? Arról talán, hogy hozzátartozójuk - áldozatának kirablása közben - alkoholmérgezést kapott a haza védelmében?
I_Isti
2023. március 16. 12:11
A következő lehetőségek vannak: - eltemetik helyben tömegsírba, - elégetik mobil krematóriumban, - egy új temetőbe temetik valahol, - nem is temetik el őket sehova. szerintem szavazással kéne eldönteni, hogy melyik verzió az aránylag igaz, mert máshogy úgyse tudjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!