Az ukránok szerint a Wagner-csoport hazudott Bahmut bekerítéséről

2023. március 03. 18:49

Az ukrán védelmi minisztérium nem ért egyet Jevgenyij Prigozsinnal.

2023. március 03. 18:49
null

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport alapítója hazudott arról, hogy a fegyveresei által állítólag bekerített, donyecki régióbeli Bahmut városában tartózkodik – írta pénteken az ukrán védelmi minisztérium által létrehozott Nemzeti Ellenállási Központ.

Prigozsin rögzített egy videófelvételt, amelyben azt állítja, hogy Bahmutot körülvették az orosz erők - emlékeztetett a központ, rámutatva arra, hogy a videót viszont nem Bahmutban, de még csak nem is a város környékén rögzítették, mivel – tudomásuk szerint – Prigozsint személyi testőrsége biztonsági okokból nem engedi őt oda.

A központ szerint a videót Paraszkovijivka faluban rögzítették, amelynek elfoglalását az orosz hadsereg február 20-án jelentette be.

A központ a videót provokációnak és a megszállók félretájékoztatási kampánya részének minősítette, amelynek szerinte az a célja, hogy pánikot keltsen a lakosság körében. Emlékeztettek arra, hogy Prigozsin nem először színlelte, hogy az első vonalban van, valójában viszont a hátországban tartózkodott. Januárban például egy volodimirivkai barlangból közölt fényképet, és azt állította, hogy a szoledari sóbányáknál van, ahol akkor harcok folytak – fűzte hozzá a központ.

(MTI)

Nyitókép: @concordgroup_official / AFP

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. március 04. 08:34
Teljesen felesleges bármilyen bizonyíték, elég ha a másik azt mondja: nem igaz. A média teremti a valóságot, nem az élet.
konfucius
2023. március 04. 08:34
Rendben, én hiszek nektek. De ha esetleg mégsem így lenne, léci időben engedjétek elmenni a kényszersorozott katonákat. Legyen egy esélyük túlélni.
5m007h 0p3ra70r
2023. március 04. 06:22
"Az ukrán védelmi minisztérium nem ért egyet Jevgenyij Prigozsinnal." Az volna még érdekes ha egyetértene.
Bűbájos Küsmödy
2023. március 04. 01:04
"Minden görög hazudik! Mondta a görög."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!