Komoly fejlemény: újabb 30 ezer harcossal izmosodik a Wagner-csoport

2023. március 18. 15:38

Toborozást jelentett be Jevgenyij Prigozsin.

2023. március 18. 15:38
null

A Sky News arról ír, hogy az orosz zsoldoscsapat, a Wagner-csoport körülbelül 30 ezer új fegyveres harcos toborzását tervezi május közepéig. Ezt Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője közölte, akit szoros szálak fűznek Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, írják. A vezető elmondása szerint összesen

42 orosz városban nyitottak toborzóirodát az elmúlt héten, ezek naponta átlagosan 500-800 embert soroznak be,

derült ki.

*

Nyitókép: Twitter

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2023. március 19. 12:10
Újabb 30 ezer tömeggyilkos orosz megszálló. Mire jó ez?
kecsketenyeszto
2023. március 19. 07:32
Nem lenne jobb végre feladni a megszállást és nem a vágóhídra küldeni annyi orosz katonát? Hullanak, mint a legyek. Nem csoda, hogy kell az utánpótlás és minden lehetséges módon toboroznak (még a pornhubon is). Mit gondoltak az oroszok, meddig bírják a háború finanszírozását? Az éves gdp-jük a szankciók előtt is elhanyagolható volt, labdába sem rúghatnak: Oroszország: 1700 milliárd USD EU: 15.600 milliárd USA: 21.400 milliárd
files32
2023. március 19. 07:19
Ezek már nem a börtönökből mennek golyót fogni, hanem a szürkeállomány átképzőből.
Jeney Gottfried Adolf
2023. március 19. 04:05
A kozákok sokfelől összesereglett, soknemzetiségű rablóbandái a kora újkorban a tágas puszta lengyel-litván-orosz-tatár-török határvidékén, pont az ukránok párszáz évvel későbbi felbukkanási helyén halásztak a zavarosban. Őket annál közelebbről, hogy többségük szláv származású volt, lehetetlen beazonosítani, a ma élő maroknyi kozákon kívül senki sem azonosul a sorsukkal, így pont olyan jó ukránnak ígérkeztek, mint a Kijevi Rusz. Ahogy a szlovák nemzet az állítólagos létrejöttekor másfél tucat evangélikus plébánost meg falusi kántortanítót jelentett, az ukrán nemzet az ő állítólagos létrejöttekor néhány kozák rablóbandából állt. Csupán az az apróság zavarja meg az idilli képet, hogy a ma élő kozákok szíve igencsak Oroszországhoz húz, és nem kifejezetten rokonszenveznek sem a bukdácsoló ukrán államisággal, sem a még bukdácsolóbb ukrán nemzettudattal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!