Berágtak Putyinra: itt a nemzetközi közösség reakciója az orosz elnök atom-ötletére

2023. március 26. 15:31

Berlinből is üzentek Putyinnak.

2023. március 26. 15:31
null

Mint ahogy azt a Mandiner is megírta, szombaton Putyin bejelentette, hogy taktikai atomtölteteket helyeznek el Fehéroroszországon belül. Az elnök hozzátette, hogy ezzel nem sértenek nemzetközi egyezményeket. A hírre először az Egyesült Államok reagált, egészen pontosan a Pentagonból érkezett reakció:

az amerikai védelmi minisztérium szerint nincs arra utaló jel, hogy Oroszország nukleáris fegyver bevetésére készülne.

Berlin és Kijev is reagált

Mind Berlin, mind Kijev elítélte Putyin tervét – írta meg a Politico. A Kreml „nukleáris túszul ejtette Fehéroroszországot” – tweetelte vasárnap Olekszij Danilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára. Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának tanácsadója hozzátette, hogy a lépés a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződés megsértése, amit Putyin szombati bejelentésében tagadott – ugye ezt tagadja Putyin.

„A Putyin elnök által a NATO nukleáris részvételével kapcsolatban tett összehasonlítás félrevezető, és nem szolgálhat az Oroszország által bejelentett lépés igazolására” – idézték a külügyminisztériumot.

Nyitókép: Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2023. március 27. 19:40
Mindeközben Európában: https://cdn.statcdn.com/Infographic/images/normal/18711.jpeg
Rizsa
2023. március 27. 18:32
Ezek úgy gondolják, hogy bármiben parancsolhatnak az Oroszoknak. El vannak ezek szálva. Idióták !
salmonella
2023. március 27. 07:10
Az oroszoknak meg kellene adniuk magukat, sőt rituális öngyilkosságot kellene elkövetni és akkor minden rendben van. Legalábbis ezt szeretné a bruxellesi fehérjehalmaz.
NokiNokedli
2023. március 27. 04:57
Berlinből üzengetnek? Inkább mint az EU vezető hatalma tessék atomfegyver-mentes övezet kialakítására törekedni, és rögtön jó példával elől járni: hajítsák ki a német, és a többi EU tagállamban a jenki atomfegyvereket. (Vagy vegyék meg a jenkiktől, legyenek saját atomfegyvereik.) Na utána üzengessenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!