Egy orosz elemző szerint Putyint hamarabb kivégzik otthon, mint a bíróság elítélhetné Hágában

2023. március 28. 07:39

Vlad Mihnenko úgy véli, az orosz elnököt üzletemberek és az elit iktathatja ki.

2023. március 28. 07:39
null

A Newsweek arról ír, hogy Vlagyimir Putyint „elhallgattathatja” a saját elitje, mielőtt még esélye lenne a hágai bíróság elé állni – ezt Vlad Mihnenko nyilatkozta a lapnak. Ahogy megírtuk, Putyin ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság adott ki elfogatóparancsot. A testület többek között azzal vádolja az orosz elnököt, hogy Ukrajnából gyermekeket toloncolt Oroszországba.

Vlad Mihnenko a Newsweeknek úgy fogalmazott, hogy Putyint a szilovikok, „az orosz üzletemberek és vezetők elit csoportja hallgattathatja el”.

Szerinte a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsa „rendkívül sebezhetővé” tette az orosz vezetőt Oroszországban.

Hangsúlyozta: „Könnyedén elő lehetne varázsolni egy helyettest, aki a show kedvéért akár azt is megígérhetné, hogy »megbosszulja« a kedves vezető elvesztését”.

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2023. március 29. 14:24
Amíg tart a háború, Putyin sebezhetetlen. Ezt ő is tudja, ezért nem óhajt békét kötni.
Hohokam
2023. március 28. 11:39
Pontosan melyik puccsolások között, és hanyadik halálos rákbetegsége után végzik ki, miközben az ukránok negyedik alkalommal is elfoglalják Moszkvát?
nempolitizálok
2023. március 28. 11:00
Na persze, miután visszaszerezte a krímet, donyecket és visszavetette ukrajnát 100 ével korábbra. Ráadásul jóban lett a kínaiakkal, akik mégis csak stabilabb és fejlettebb piac mint a nagyrészt libsi eu. Én inkább örülnék, hogy nem valami Nyugatbérenc alak az elnök.
pandalala
2023. március 28. 10:05
rejtővonó = dugóhúzó :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!