Már ukrán szervezetek is a magyar gyermekvédelmi törvény ellen hergelnek

2023. március 27. 06:35

Szerintük a magyar álláspont a Kreml ideológiája.

2023. március 27. 06:35
null

A Humenonline arról ír, hogy az Európai Parlament, illetve az unió kilenc tagállama (Belgium, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Írország, Ausztria, Málta, Dánia és Spanyolország) mellett Ukrajna is támogatja a magyar gyermekvédelmi törvény ellen indított eljárást. Hozzáteszik: tizenkét ukrán civil szervezet is közleményt adott ki, amelyben a többi európai országot is arra buzdítják, hogy

álljanak ki a bírósági eljárás mellett és a „Kreml-inspirálta” magyar törvény ellen.

Véleményük szerint az Európai Bizottság által indított per lehetőség a tagállamoknak arra, hogy megállítsák a Kreml ideológiájának és játékszabályainak terjedését az unión belül.

„Ukrán civil szervezetekként felszólítjuk az Euró­pai Unió tagállamait, hogy avatkozzanak be az Európai Bizottság által az orosz propagandaellenes törvény magyar változata ellen indított perbe.

– hangsúlyozzák a közleményben.

A civil szervezetek szerint e „veszélyes ideológiák” első magvait az Európai Unión belül is elhintik. „Orbán Viktor kormánya 2021-ben bevezette a propagandaellenes törvény saját változatát. Azóta Orbán az LMBTIQ+ személyeket összemossa a pedofilokkal, és a Kreml játékszabályait alkalmazza, hogy cenzúrázza az ország szexuális és nemi kisebbségeit” – írják.

Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj. Illusztráció

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
southwind5
2023. március 28. 20:19
akkor mostmár értem miért szállítja orosz területre putyin az ukrán kiskölköket
Syndicalist-Cat
2023. március 27. 17:46
Nicsak ki beszél, Európa egyik leg homofóbabb országa...
KBA98
2023. március 27. 17:02
Ukrajna még létezik? Az ukránok elszöktek a hazájukból, de maradéknak van ideje ilyen fasz...okkal foglalkozni?
nyugalom
2023. március 27. 16:10
Ne hozzak ide a gyerekeiket, lehet menni brüsszelbe, a nemetekhez, svedekhez, stb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!