Scholz szerint jó ötlet a Putyin elleni elfogatóparancs

2023. március 18. 17:20

A német kancellár úgy véli, senki sem áll a törvények fölött.

2023. március 18. 17:20
null

Olaf Scholz német kancellár üdvözölte tokiói sajtótájékoztatóján szombaton, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

– foglalt állást a német kormányfő. „Senki sem áll a törvények fölött” – tette hozzá.    

Az ICC pénteken adott ki nemzetközi elfogatóparancsot az orosz elnök ellen, mert megítélése szerint alapos a gyanú, hogy személyes büntetőjogi felelősség terheli megszállt ukrajnai területekről gyerekek deportálása és kényszeráttelepítése miatt, ami háborús bűncselekménynek számít.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte a döntést. Oroszország nem részes állama az ICC működését megalapozó Római Statútumnak.

(MTI)

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2023. március 19. 17:21
"büntetőjogi felelősség terheli megszállt ukrajnai területekről gyerekek deportálása és kényszeráttelepítése miatt, ami háborús bűncselekménynek számít." Konkrétumok írt ez a bíróság, hogy honnan, kiket, hány gyermeket? Tehát, mi alapján történt meg konkrétan ez, hogy elfogatóparacsnot adtak ki? Ezeket Scholz olvasta? Tudja és ismeri a jelentéseket, konkrétumokat? A háború keleten folyik, ahol lőnek mindkét félen rendesen, a gyermekek ha nincsenek ott Donyeckben, az csak jó nekik, és javarészt az orosz kisebbség gyermekeiről van szó.
Zolotarjov
2023. március 19. 09:37
SzankciORK..:)
János27
2023. március 19. 07:14
Ezek a német vezetők Olaffal az élen nem is németek. Ezek egyszerű szolgák értelem nélkül. Elárulják hazájukat, népüket. Alkalmatlanok.
feketeöves nirvana
2023. március 19. 07:12
Ezek a nagyokosok elfelejtik hogy a háború egyszer véget ér. Oroszország ugyanott lesz. Amerika meg ugyanolyan távol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!