Két új polgármestert választottak vasárnap, mutatjuk, milyen párthoz tartoznak

2023. március 26. 22:55

Időközit tartottak két településen, megvan az eredmény.

2023. március 26. 22:55
null

Horváth József Csabát (független) választották a Veszprém vármegyei Nóráp polgármesterévé. Mindeközben a szintén függetlenként induló Csetnekiné Halász Erika lett a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tiszatarján új polgármestere.

Nórápon a polgármester mellett képviselő-testületi tagokat is választottak, mind a négy helyre független jelölt került a testületbe. A választást az előző testület feloszlása miatt kellett megtartani– tájékoztatta a település jegyzője vasárnap az MTI-t.

Kissné Szántó Mária közölte, hogy a 178 választásra jogosult közül 126-an adták le szavazatukat, három voks érvénytelen volt. Horváth József Csabára 73-an voksoltak, az egyetlen ellenjelöltre, a szintén függetlenként induló Antalné Ihász Máriára pedig 50-en. 

A tiszatarjáni választásról Burainé Hajdu Éva jegyző azt mondta az MTI-nek: a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Csetnekiné Halász Erikára 255-en voksoltak, a szintén függetlenként induló Takács Péterre 134-en, Barna Ferencre 119-en, Vályi Lajosra 37-en, Szabó Barnabásra 30-an, míg Mészáros Szabolcs Dávidra 28-an szavaztak.

A választásra jogosult mintegy ezer tiszatarjáni lakos közül 606-an mentek el szavazni, közülük 603-an adtak le érvényes voksot. Az időközi választást a település eddigi, ugyancsak független vezetőjének lemondása miatt írták ki. Bögre Lajosné tavaly december végén jelentette be, hogy lemond polgármesteri posztjáról– közölte a jegyző.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2023. március 27. 09:26
Beiktatás útán lejár a függetlenségük és Gyurcsány a megmondó ember. Mindegyi településnek bevezetni az ellenzék kampány programját . liberális gázár 770ftm3 áram 70ftkw. családikedvezmények megvonása , adó 37% ha van korház bezárni és lehet érvényesülni ezekért kampányoltak és lehet élvezi a liberalizmust.
Coupdetat
2023. március 27. 08:33
"Két új polgármestert választottak vasárnap, mutatjuk, milyen párthoz tartoznak" És kiderül, h mindegyik független ... persze MTI ... mi mást várhatsz a Kolhozcselédektől?
Odone Ricci
2023. március 27. 07:54
Most ez a "független" jelző lesz a trójai faló. Majd alkalomadtán kiderül mennyire lesz független a polgármester. Elvileg függetlenséget kérnek a bíróktól és az államügyészektől, a köztársasági elnöktől, de ildomos lenne kérni a humán tantárgyakat oktató egyetemi és középiskolai tanároktól is.
Takarító
2023. március 27. 04:09
Világos, mint a nap. A függetlenek azért törhettek előre, mert egyik párt sem tetszik a népnek. Sem a Fidesz, sem az ellenzék. Mindkettőjüknek ez intő jel. Persze nem a rajobgóiknak, nem azok elfogóduttságukban kiritikátlanok maradnak minden jel ellenére. Azok csak a bukásból értenek, a fogyásból még nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!