Kétharmaddal bukna a Fidesz, ha az EU-ból való kilépéssel kampányolna – állítja a Medián

2023. március 15. 15:14

A megkérdezettek 74 százaléka tudott példát mondani arra, hogy „milyen előnyeit látja annak, hogy Magyarország az EU tagja”.

2023. március 15. 15:14
null

A legfrissebb, Medián által készített, 1000 fős, reprezentatív közvélemény-kutatásból kiderül: a magyar választók több, mint fele támogatja teljes mértékben Magyarország EU-tagságát. A HVG360 oldalán megjelent kutatási eredmények szerint

decemberben ez az arány még csak 43 százalék volt, azonban február végén már 53 százalékot mértek.

A felmérés azt mutatja: a jobboldali táborhoz sorolható, azaz a Fideszre vagy a Mi Hazánkra szavazó válaszadók között az átlagnál kevesebben vannak, akik „teljes mértékben” támogatják az EU-tagságot. A kutatásban részt vevők 74 százaléka tudott példát mondani arra, hogy „milyen előnyeit látja annak, hogy Magyarország az Európai Unió tagja”: a legnagyobb számban a mozgásszabadságot említették, elsősorban a szabad utazást, valamint a szabad munkavállalást.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2023. március 16. 08:14
Ha a volna, ott nem volna....
syphax
2023. március 16. 06:05
HA! HA A FIDESZ SÁRGA LENNE ÉS CSILINGELNE AKKÓ' 'Ő LENNE A NAGYKÖRÚTON A "6" OS VILLAMOS.....
Kivűlálló
2023. március 15. 19:27
"A megkérdezettek 74 százaléka tudott példát mondani arra, hogy „milyen előnyeit látja annak, hogy Magyarország az EU tagja”." Én annak ellenére sem tudok mondani egyetlen példát sem a Magyarországi EU tagsággal kapcsolatosan jelenleg ami előnyt jelentene bármivel szemben is, pedig Németországban élek (sajnos, de már nem sokáig, remélhetőleg...)! Nem az EU-nak vagyok én sem az ellensége, hanem az azt irányító Brüsszeli EP parlament balliberális és buzi képviselőnek! Az olyan rohadékoknak mint pl. Ursula von der Leyen, vagy Daniel Freund, Vera Jurova, Franz Timmermans, vagy éppen a fogtündér, Guy Verhofstadt, de sorolhatnám még...!
szürkeSzarvas
2023. március 15. 19:01
Manipulál a Hann Bandi-a Kis János barátja. Ők,a belpesti reakciós gyűlöletzsidók a CIA "demokráciaexportjátol" remélnek ujra fölénk kerekedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!