Kuleba az amerikai támogatásokról: Bárhogy döntenek a republikánusok, mi túléljük

2023. március 17. 13:26

Szerinte Ukrajna abban a „luxushelyzetben” van, hogy mindkét amerikai nagy pártban vannak támogatóik.

2023. március 17. 13:26
null

Interjút adott a BBC-nek Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, amelyben először is siettette a Nyugatot a fegyverszállítások kapcsán. „Ha akár csak egy napot késlekednek a fegyverszállítások, az azt jelenti, hogy valaki meg fog halni a fronton” – szögezte le. 

„Aki nem támogat, meg fogja bánni”

Kuleba azt is egyértelművé tette az interjúban: azok azok az országok, „akik rosszul bántak Ukrajnával a háború alatt, a jövőben megfizetik ennek az árát”. 

Ha bárki azt gondolja, hogy az Ukrajnával a háború alatt rosszul bánó országokat elfelejtjük majd a jövőben, akkor ezek az emberek nem értik, hogy működik a diplomácia”

– szögezte le.

Amerika

Megkérdezték Kulebát arról is, mit szól ahhoz, hogy több elemző szerint is Ukrajna támogatását is befolyásolhatja a 2024-es amerikai elnökválasztás kimenetele. Az ukrán külügyminiszter erre azt felelte:

Azt hiszem túléljük, ha a republikánusok győznek”.

Kuleba szerint Ukrajna abban a „luxushelyzetben” van, hogy mindkét nagy amerikai párt támogatja őket. Biztos benne, hogy Ukrajna továbbra is meg tudja tartani szövetségeseinek támogatását. 

Nyitókép: Vanessa Carvalho / Brazil Photo Press / AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. március 18. 13:00
Az nem vitás, hogy a patkányok mindent túlélnek, és újra és újra elszaporodnak, ha nem írtják őket.
Vidėken újrakezdő
2023. március 18. 06:18
Semmi gond, mi is túltéltük Trianont.
Házam Hazája
2023. március 17. 22:54
Nicolae Ceaușescu is azt hitte, hogy szeretik.
eresgé
2023. március 17. 20:19
ja ti igen, csak a szerencsétlen népetek köztük a magyar kisebbség nem éli túl mi? Utána mi lesz? A földet nem lesz aki megművelje a gyárban nem lesz aki dolgozzon, majd létrehozzátok megint a Kijevi ruszt? Munkára meg pármillió bevándorlót mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!