Fordulat: már az ukrán külügyminiszter sem hiszi, hogy egyhamar vadászgépekhez juthatnak

2023. március 12. 17:21

Dmitro Kuleba szerint „ez logisztikai és technikai szempontból is nagyon nehéz feladat”.

2023. március 12. 17:21
null

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy lapinterjúban azon véleményének adott hangot, hogy a nyugati országok nem fognak egyhamar vadászrepülőgépeket adni Ukrajnának.

– fejtette ki. Kiemelte: éppen ezért az ukrán fél azt javasolja, hogy kezdjék meg már most az ukrán pilóták kiképzését a nyugati vadászgépek vezetésére.

Érdekesség a hír kapcsán, hogy alig egy hónappal ezelőtt Zelenszkij egyik bizalmasa kijelentette, hogy szerinte csak idő kérdése, hogy megérkezzenek az F16-os bombázók. Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára akkor azt mondta: biztosan meg fognak érkezni a gépek, „de sajnos addig a függetlenségünkért harcolva elveszítik az embereiket”. Erről itt írtunk bővebben.
A kijevi városvezetés közben arról számolt be, hogy vasárnap reggelre sikerült teljesen helyreállítani a csütörtöki rakétatámadás következtében megszakadt távhőszolgáltatást. Közleményük szerint a fővárosban mindenütt van áram- és vízszolgáltatás.    

***

A Gyurcsány-ölelés maga volt a „toxikus maszkulinitás" - REAKCIÓ Bayer Zsolttal

Botrány a Házban, brüsszeli alkudozások, orvoskamarai befeszülés és háborús latolgatás - heti hírmagyarázat, ezúttal Bayer Zsolttal, Veczán Zoltánnal és Kacsoh Dániellel. #mandiner Mandiner - A polgári karakter.

(MTI)

Nyitókép: HANDOUT / SOUTH KOREAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mikrobi0
2023. március 12. 22:09
A képen pontosan melyik F-16 variáns van?
masikhozzaszolo
2023. március 12. 19:56
Álprobléma. Tart addig a háború, hogy kifejlesztenek maguk egy Birodalmi TIE vadászt. Nem probléma. Közben félkézzel kardoznak Wágner Úrral.
Igenpersze
2023. március 12. 19:21
Marinka most igerte oda a finnek f18asait, igaz, nem f16, de repulo-repulo, gondolta hosunk.
citromosParizer
2023. március 12. 18:38
azért is nehéz ügy, mert ha szétlövik a maradék ukrán kifutót, akkor honnan fognak felszállni? a lengyelektől vagy románoktól? mert ha igen, akkor azok a repterek is legális célpontok lesznek, az meg jó eséllyel világháború, az meg jó eséllyel nukleáris hamu amúgy sem oldana meg semmi pár repcsi, viszont az áruk, a fenntartásuk, karbantartás, javítás, az egy csöppet más kategória, mint átpasszolni pár lepukkant harckocsit a Méh telepről
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!