Izraeli lap: Netanjahu magyar típusú látszatdemokráciát akar Izraelben kialakítani

2023. március 22. 08:38

A szerző érdekes megfejtése szerint az izraeli elnök valójában gyűlöli a saját országát.

2023. március 22. 08:38
null

A Haaretz angol online kiadásában megjelent elemzés szerzője szerint úgy tűnik, Netanjahu gyűlöli Izraelt. Szerinte erre utal többek között, hogy „megpróbálja a szekuláris cionizmust felváltani egy tekintélyelvű teokratikus rendszerrel. Megveti Izrael csúcstechnológiai ágazatának társadalmi-kulturális-politikai profilját, amit egy fegyver- és gázexportáló gazdasággal helyettesítene”.

Alon Pinkas úgy véli, hogy Netanjahu az ördögi terve megvalósítása érdekében

a stabil demokráciát káosszal helyettesíti,

a fékek, ellensúlyok és a hatalmi ágak szétválasztása helyébe pedig „egy magyar vagy török autokrácia-modellt, egy gyenge, formális demokráciát állít”.

Netanjahu: A Likud az LMBTQ-közösségért is kiáll

Izrael liberális demokrácia, és az is marad - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön Berlinben Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélése után. Benjámin Netanjahu a vendéglátójával tartott tájékoztatóján kifejtette, hogy kormányzásának eddigi csaknem 16 évét és a munkásságának jövendő szakaszait is az Izrael további „liberalizálásáért" folytatott törekvés jellemzi.

 

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zilizi Gábor
2023. március 22. 15:34
Jeh! It's so British!
EX - Terminátor
2023. március 22. 15:20
A demokrácia az, ami megfelel a népakaratnak. Na most akkor ki is megy szembe azzal? KI IS ERŐLTETI AZOKAT A SZARSÁGOKAT AMIT MINDENKI ELUTASÍT? Kik is azok, akik még a látszatára sem adnak?
NZoltán
2023. március 22. 13:02
Látszat demokrácia ott van,- a "fejlett" nyugaton-, ahol a saját véleményed nem mondhatod el, ha az nem a mainstream véleményt támogatja. Ott van, ahol ha kibeszélsz, vagy ellenvéleményt mersz megfogalmazni a "politikailag korrektségből", társadalmilag ellehetetlenítenek, munkahelyedről kirúgnak, vagy akár börtönbe is zárnak érte. Ez bizony nem nálunk a jellemző, és éppen az itt kommentelő ellenzékiek bizonyítják ezt minden nap és minden órában. Nem nálunk verik ronggyá a tüntetőket, - kivéve a balos kormány alatt - hanem nyugaton, ott ahol magukat a legdemokratikusabbnak és legtoleránsabbnak hazudják magukat. Akik béketárgyalások helyett pénzt és fegyvereket küldenek a gyilkolásra és ezt be is vallják ! :-((( A halál kufárai, békegalambnak álcázva !
Héja
2023. március 22. 11:26
Egy hivatalosan 70 éve hadiállapotban lévő ország lakosainak nem csekély része megdöbbentően ostoba. Szítják a belső feszültséget. Erre van egy megállapítás: ha egy zsidó hülye, nagyon az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!