A várost már szétlőtték, mégis maradt néhány ezer civil Bahmutban

2023. március 07. 17:44

A Donyeck megyében található Bahmutban az ottani heves harcok ellenére maradt néhány ezer lakos és néhány tucatnyi gyerek –közölte kedden egy tévéműsorban Irina Verescsuk, az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszter.

2023. március 07. 17:44
null

A tárcavezető szavai szerint kevesebb mint négyezren maradtak, köztük legalább 38 gyerek. Megjegyezte, hogy a teljeskörű orosz invázió tavaly februári kezdete előtt több mint 70 ezer ember élt a városban, köztük 12 ezer gyerek.

– tette hozzá.

Verescsuk hangsúlyozta, hogy jelenleg nagyon nehéz elérni a várost a heves tüzérségi támadások miatt. Kijelentette, azok, akik maradtak, pincékben húzzák meg magukat, de nem jelzik tartózkodási helyüket, ami alapján meg lehetne találni őket.

A politikus hozzátéve, hogy továbbra is próbálják evakuálni a városban maradt civileket. Az Ukrajinszka Pravda emlékeztetett arra, hogy február elején még körülbelül kétszáz gyerek volt Bahmutban. Az ukrán ombudsmani hivatal közölte, hogy jelenleg 356 gyermeket tekintenek eltűntnek Ukrajnában.

A teljeskörű invázió kezdete óta 16 224 gyereket hurcoltak el az oroszok, közülük 308-at sikerült visszahozni. Ezenfelül 10 230 eltűnt gyereket megtaláltak. A hivatal adatai szerint a fegyveres agresszió következtében 464 gyermek halt meg, további 931 pedig megsebesült.

(MTI) 

Nyitókép: Anatolii Stepanov / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. március 08. 03:02
anyatok picsajat hurcoltak el evakualtak amerre tudtak te barom
beobachter1
2023. március 07. 19:23
Már kiépített úton nem is mernek menekülni csak földúton! Rugalmas elszakadás történik az ellenségtől, némi vérfürdővel megspékelve!
critical man
2023. március 07. 19:04
Mert a szarfaszú hohol "hősök" szoknyák és pólyák mögé bújva hugyozzák össze magukat.
békalepcse
2023. március 07. 18:54
A Jóisten segítse ki szegény benntrekedt ártatlanokat a bajból. Az ukriszopik remélem.nem akarják elmagyarázni, hogy ez is Putyin miatt van, mikor az ukrik simán ki tudták volna menekíteni őket, de bennt tartották túszoknak, mint eddigi szokásuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!