Botrány: „nácirajongó cionistának”  nevezte Zelenszkijt egy palesztin-amerikai írónő

2023. február 22. 18:09

A megjegyzés miatt három ukrán író is távol marad idén az Adelaide-i Írók Hete nevű rendezvénytől.

2023. február 22. 18:09
null

Három ukrán szerző is megtagadta részvételét az Adelaide-i Írók Hete rendezvényen, miután egy másik meghívott botrányt szított az ukrán elnökről alkotott véleményével – tájékoztatott a hírről szerdán az ABC.NET.

Katerina Babkina, Oleszja Hromejcsuk és Maria Tumarkin lemondták a részvételt. Az indok Susan Abulhawa palesztin-amerikai író Zelenszkij-ellenes korábbi megnyilvánulása. Volodimir Zelenszkijt „nácirajongó cionistának” – „Nazi-promoting Zionist” – nevezte,

Abulhawa szerepeltetésének visszavonását múlt héten is követelték, ám a rendezvény ezt visszautasította. Louise Adler, az esemény igazgatója azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy szerinte fontos a sajátunkkal esetleg ellentétes vélemények szóhoz juttatása is. 

„Írófesztiválokra azért járunk, hogy gondolatokat osszunk meg egymással, amelyek néha felkavaróak, provokatívak vagy zavaróak lehetnek, de tiszteletteljes, civilizált vitában mégis tárgyalhatók. Így aztán sajnálom, hogy akik így döntöttek, nem lesznek itt, mert a hangjuk hozzájárult volna ehhez” – nyilatkozta korábban Adler.

 

A nyitóképen Susan Abulhawa. Fotó: BHAGIRATH BASNET / THE TIMES OF INDIA / THE TIMES OF INDIA VIA AFP

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricsibmf
2023. február 23. 02:59
Már megérte! Ha sokszor mondja, az összes ukrán besértődik és elmegy?
Namond
2023. február 23. 02:49
Jelölöm Louise Adlert a Nobel Békedíjra.
kaffogó hebrencs
2023. február 22. 23:08
Pontos a diagnózis.
nempolitizálok
2023. február 22. 21:52
Lehet pampogni libbantak, de igen rendesen fején találta a szöget a hölgy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!