Szijjártó Orbán kijevi látogatásáról: „A külügy jelenleg dolgozik ennek előkészítésén”

2023. február 23. 11:42

A külgazdasági és külügyminiszter az Indexnek adott interjújában beszélt erről.

2023. február 23. 11:42
null

Szijjártó Péter interjút adott az Indexnek. A beszélgetés során a fő téma az ukrajnai háború volt.

„Ha az ukránok visszaállítanák a magyar kisebbségek eredeti jogait, akkor mi nem blokkolnánk, hanem hozzájárulnánk az ukrán–NATO miniszteri szintű bizottság összehívásához” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Szóba került Szijjártó Péter utazása Belaruszba is. Ezzel kapcsolatban ezen a véleményen van:

Felmerült Orbán Viktor kijevi utazása is.  „Amikor a látogatás időszerű lesz, akkor el is fog utazni a magyar kormányfő, a külügy jelenleg dolgozik ennek előkészítésén” – árulta el a külgazdasági és külügyminiszter.

***

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 24. 14:32
A helyzet az, hogy világpolitikai értelemben nem vagyunk a nagyfiúk között. Ha a francia elnök menne, akkor ő közvetíteni próbálna és tenné azt, amiben a francia diplomácia híres volt. Ha mi megyünk, akkor árulók vagyunk, amik meg sosem voltunk.
Mészáros a stróman
2023. február 24. 00:53
Csicskul már a csuti fidkány!
Mireisz Csilla
2023. február 23. 18:19
Magyarország Miniszterelnöke az ukrán halállistán szerepel! Egyébként a magyar külügyminiszter is!!!! Azért akarják hogy menjen, hogy megöljék az egyetlen európai vezetőt, aki békét akar, és a nemzetét szolgálja, nem pedig a libsiket meg az ő ideológiájukat.
patkányarcúáginéni
2023. február 23. 18:02
Megölhetik ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!