Kényszersorozás Ukrajnában: konditermekben vadásznak férfiakra a brigádok

2023. február 01. 08:16

Nagyjából háromezer olyan egység van Ukrajnában, melynek az a feladata, hogy összeszedje azokat a harcképes férfiakat, akik még nem vonultak be.

2023. február 01. 08:16
null

Háromezerre teszik a kényszersorozást végző brigádok számát Ukrajnában. Ezeknek a csoportoknak elsődleges feladata, hogy összeszedje azokat a katonakorú férfiakat országszerte, akik még nem ragadtak fegyvert és akaratuk ellenére kivigyék a harcmezőre. 

A köztévén bemutatott riportból kiderült, hogy a sokszor, az utcán sétáló férfiaknak esélye sincs arra, hogy több, megtermett katonából álló brigáddal szembeszálljon és ne vigyék el. Nem egyszer fordul elő, hogy erőszakkal rángatnak el egy embert.

Az ukrán brigádok sokszor a konditermekbe is bemennek, hogy megnézzék, kik azok, akiket ki lehetne vinni a frontra. Kijevben volt, hogy egy ételfutárt leptek meg egy cédulával, rajta a behívó részleteivel. Felvételek jelentek meg arról is, ahogy a Kijev melletti Brovariban a helyi toborzóiroda vezetője minden férfinak behívót ad a helyi önkormányzat ülésén. Először a kerület polgármestere kap cédulát, aztán a képviselők is, akik nagyon meglepődnek, de kénytelenek átvenni a mozgósításról szóló parancsot.

Nyitókép: Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 02. 21:19
Helyes. Pusztuljanak a hoholok!
KBA98
2023. február 01. 17:00
ez a koszos inges szemét miért nem megy a frontra?
Csigorin
2023. február 01. 16:22
az elso alkalommal adja meg magat vagy alljon at es harcoljon a naci rezsim ellen
ericco
2023. február 01. 15:34
Igy kell propagandat gyartani, ahogy a magyar kozteve csinalja: Sima toborzasbol kenyszerbehivast gyartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!