Szlovák lap: Orbán médiája is segíti Ficót a választási kampányban

2023. február 07. 09:11

Az Aktuality.sk szerint a magyar külpolitikának szövetségesre van szüksége, és ezt a szövetségest Robert Ficóban látja.

2023. február 07. 09:11
null

A Magyar Fórum elnökének cikke szerint Robert Fico eddig nem kapott helyet saját reklámozására a magyar közmédiában. Tavaly óta azonban valami megváltozott – írta hétfőn az Aktuality.sk.

A magyar külügyminiszter decemberben találkozott Ficóval, a találkozó után közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol Szijjártó miniszter azt mondta:

A szerző úgy véli Fico, aki a szlovákiai magyarokat biztonsági kockázatnak minősítette, nem érdemli meg egyetlen Szlovákiában élő magyar nemzetiségű polgár tiszteletét sem.

A lap szerint Fico többször is hozzájárult ahhoz, hogy Dél-Szlovákiában feszültség legyen a szlovákok és a magyarok között. Annak ellenére, hogy a szlovákiai magyarok nem akarják, hogy Fico visszatérjen, a magyar kormányt ez láthatóan nem érdekli. A magyar külpolitikának szövetségesre van szüksége, és ezt a szövetségest Robert Ficóban látja.

Nyitókép: MATEUSZ WLODARCZYK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. február 07. 15:36
Nna, hogy mik vannak. Az melyik is tótiában?
Igazszó
2023. február 07. 14:03
A fico is olyan szövetségese a vétótlan gyáva köpcös gecinek, mint meloni, weber, ursula von der pfizer, a polák agyamentek, babis a jurovával és a többi hazai valódikonzervatív büdös geci bodpétertől pálinkáson át a jeszenszkiig. A magyargyilkos etnikai tisztogató rácokat és a milosevicsi seggnyaló pásztort ki ne felejtsük, a magyargyilkos faszzongorista zsidóval, akiknek minden kívánásga parancsa a vétótlan köpcös geci csicskának. Elképesztően szar emberismerő és botrányosan szövetségesek és támogatók nélküli.
Unknown
2023. február 07. 13:54
1. Fico soha nem volt magyarbarát. Lásd a kettős állampolgárság tiltását. 2. A helyzet változott, de nem biztos hogy Fico is változott. 3. Ficonak kell a magyar támogatás. Orbánnak kell a szlovák támogatás. 4. Orbán csak akkor támogassa Ficót, ha garanciát ad arra, hogy ha hatalomra kerül, akkor konkrét magyarbarát intézkedéseket hoz. Pl állampolgárság, magyar intézmények támogatása, stb. Ha ilyen nincs, akkor felesleges támogatni. 5. Figyelni kell. Nehogy becsapjon. 6. Egy baráti Szlovákia azért jó lenne.
masikhozzaszolo
2023. február 07. 11:52
Beírtam a duckduckba: Fico esélyei. Első oldal semmi. Nincs Fico.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!