Beidézte a rendőrség Rákóczi Feri műsorvezetőt

2023. február 25. 13:44

Szerinte a Rádió 1 hallgatója jelenthette fel.

2023. február 25. 13:44
null

A Bors tudósítása szerint a Rádió 1 élő adásában mesélte el Rákóczi Feri műsorvezető, hogy idézést kapott a rendőrségtől közlekedésbiztonsági ügyben. A rádiós szinte biztos benne, írják, hogy amiatt kapta a levelet, mert egy korábbi adásban elmondta: a jogsival nem rendelkező fiát a forgalomtól elzárt területen tanította a vezetni.

A rádiós azt valószínűsíti, hogy egy hallgatójuk jelentette fel.

Sebestyén Balázs műsorvezető így foglalta össze a helyzetet:  „Akkor itt az történt, hogy hétfőn vagy kedden Feri elmondta, hogy vezetett a Somával. Valami magánterületen, sorompón belül, nem a közlekedésben. (…) Meghallgatva a megszólalást, azonnal feljelentették, és nekik ilyenkor hivatalból eljárást kell indítaniuk.”

Balázs elmesélte, hogy korábban vele is történt ilyen: egy leállósávban csinált magáról képet, amit feltöltött az internetre, majd valaki feljelentette, hogy mellény nélkül ül a leállósávban. Szerinte „nyomorúságos ország”, ahol emberek ilyen dolgokért jelentik fel a másikat.

Nyitókép: Facebook

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. február 27. 06:45
Aki minden reggel egy országra okádja a szemetet, ne csodálkozzon, hogy feljelentik.
Wolfram004
2023. február 26. 10:58
Plusz 2 hivatott link a témában: "- A gyermekek életkoruknál fogva alkalmatlanok a közúti gépjárművezetésre, aki mégis vezetni engedi őket, a jog szerint veszélyezteti a testi épségüket - Zárt magánúton nem érvényes a KRESZ, de gázolni tilos és kiskorú veszélyeztetéséért az ott vezető gyerek szülei is felelősségre vonhatók" https://kozlekedesbiztonsag.kti.hu/gyermekek-a-volan-mogott/ https://kozlekedesbiztonsag.kti.hu/a-mult-nyaron-feltettunk-egy-kerdes-ime-a-valasz/
Wolfram004
2023. február 26. 10:50
1. Aki feljelentette Ferit/Balázst valószínűleg utálta őket, amire nem csodálkoznák, ha okot adtak volna. Személyes bosszú. 2. Magánterületre nem vonatkozik a KRESZ, de közterületen mérvadó. A legtöbb céges, ipari területen is kint van a tábla, hogy a KRESZ szabályai irányadók. Mi az, hogy "forgalomtól elzárt terület"? 3. A gondozásra bízott kiskorú veszélyeztetésének nincsenek éles határai. Általában a szülő dönt, a hatóság csak akkor avatkozik be, ha extrém, vagy ha megtörtént a baj. 4. Ha bármilyen jogszabályt, törvényt sértek, még ha ésszerű is volt a döntés (adott esetben felülbírálta a jogalany, azaz a user, pl hajnali 3-kor a kihalt utcán átment a zebrán piroson), nem kérkedek vele, mert könnyen így járhatok. (Lásd 1-es pont). 5. Ha feljelentés történik, hivatalból kötelező eljárni. Lépj az 1. pontra, és egy dobásból kimaradsz.
kecsketenyeszto
2023. február 26. 06:54
Sajnálom, hogy az ország tele van ilyen szarrágó, frusztrált emberekkel. Az ilyen minimálbérből tengődhet és valószínűleg olyan családból jött, ahol az autóról csak álmodhattak, másképp miért is lenne ekkora irigység ebben a nyomorult feljelentőben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!