Állami terrorizmus

2023. február 23. 06:24

Senki nem meri kimondani: az Északi Áramlat fölrobbantása terrorcselekmény.

2023. február 23. 06:24
null
Pilhál Tamás

„Beszédes a csend az Északi Áramlat gázvezetékek kilyuggatása körül. Az, ahogyan a teljes nyugati fősodratú politikai és médiaalvilág – mintha vezényszóra tenné – mélyen lapít, summant Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai újságíró tényfeltáró cikkéről. Régi trükk ez: amiről nem beszélnek, nem írnak, az nincs is. Hersh írásából kiderült, amit nagyjából minden épeszű ember idáig is sejtett: a tengerben futó vezetékeket Joe Biden amerikai elnök parancsára robbantották föl. A 83 milliós Németországot orosz gázzal ellátó vezetékekről beszélünk. Tették ezt azzal az ördögi szándékkal, hogy innentől a németek az olcsó orosz gáz helyett kénytelenek legyenek négy-ötszörös áron amerikai palagázt vásárolni.

Akárhonnan, akármilyen dőlésszögből nézzük, ez egy megátalkodott terrortámadás. Állami terrorizmus. Az amerikai felső vezetés által megrendelt és szövetséges ország ellen végrehajtott terrorakció.

Nem lenne baj, ha a hír mindenkinek átütné az ingerküszöbét, még ha ez a küszöb – beteg korunk miatt – az egekben van. Nem ártana, ha megpróbálnánk fölfogni, micsoda pokoli mélységek ezek. Az amerikai elnök elrendeli, hogy pusztítsák el egyik szövetségesének létfontosságú infrastruktúráját. És amikor ez lelepleződik, nem szakad rá az ég Bidenre és csapatára, Németország nem szakítja meg diplomáciai kapcsolatait az ellene terrortámadást elkövető latorállammal, nem szólítja föl az amerikaiakat, hogy csapa­taik haladéktalanul takarodjanak ki az országukból. Nem, semmi ilyesmi nem történik. Méla, lapos kussolás van. És ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy Németországnak meg az egész úgynevezett »művelt Nyugatnak« annyi. Vége. Azt a sitthalmot, ami még látszik belőle, majd a szél elhordja.

Ha Seymour Hersh az ujjából szopta volna az amerikai terrortámadásról szóló értesüléseit – például a Baltops 2022 nemzetközi hadgyakorlat örve alatt a csővezetékeken elhelyezett C4-es töltetekről meg a norvég haditengerészet P8-as felderítő repülőgépe által ledobott szonárbójáról, amely aztán működésbe hozta a robbanószerkezetet – akkor könnyedén, tételesen cáfolni lehetne az állításait. Ám erre idáig senki sem vette a fáradságot, s minden bizonnyal nem is fogja. Hiszen nyilvánvaló, hogy ilyen részletes, összefüggő és életszerű mesét egész egyszerűen nem lehet kitalálni. Amit leírt, az a valóság.”

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Svéd parti őrség

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2023. február 23. 16:10
USA terrorista állam! ...
Namond
2023. február 23. 14:46
Mi az, hogy senki? Még aznap másokkal együtt, kimondtam.
Hazafi888
2023. február 23. 13:48
Aki háborút készít elő és háborúra uszít, az háborús bűnös. Aki gázvezetéket robbantgat, az terrorista. Sok van az amcsik rovásán.
formaegy
2023. február 23. 13:46
Én folyamatosan kimondom, és írom! Itt az a kérdés, hogy a politikusok akiknek ezt kellene tenniük, miért nem teszik???????????? N.o. miért kussol? Miért nem lehet szórólapokkal vagy egyéb módon tájékoztatni az embereket, hogy a mocskos terrorista USA seggnyaló kancellárjuk rábólintott Bidennek a robbantásra!!!!!!!!!!!!! Érdekes. A rühes gyilkosok mindig megtalálják a módját, hogy a hazugságaikat, mocskaikat szétszórják, a jobboldaliak annyira nem képesek, hogy az igazságot szétkürtöljék! A politikusok akiknek ez is lenne a feladatuk!!!!!!!!!!!! Beszari banda. Ja, merjünk nagyok lenni addig amig nem fosunk be - mi? Szégyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!