Egykori orosz tiszt: Az oroszok kegyetlen módon bántak az ukrán hadifoglyokkal

2023. február 02. 08:46

Szerinte Oroszország hamis narratívája arra szolgál, hogy az ukránokat dehumanizálja az orosz közvélemény és a hadsereg szemében.

2023. február 02. 08:46
null

Brutális kihallgatásokról számolt be egy volt orosz katonatiszt – tájékoztatott a hírről csütörtökön a BBC. Konsztantin Jefremov, a legmagasabb pozíciót betöltő rangidős tiszt, aki nyíltan beszélt ezekről a konkrét történetekről. A BBC-nek adott exkluzív interjúban elmondta, hogy Oroszország most árulónak és disszidensnek tekinti őt.

Az egyik dél-ukrajnai helyszínen elmondása szerint

Jefremov többször is megpróbált kilépni a hadseregből – azonban végül elbocsátották, mert nem volt hajlandó visszatérni Ukrajnába. Mostanra elmenekült Oroszországból.

Többek között azt mondta a lapnak, hogy emlékszik egy napra, amikor három foglyot hoztak be. A cikk bemutat több konkrét megaláztatást is. Például azt, amikor egy ukrán mesterlövészt „nőként” kezeltek.

Az egykori orosz katonatiszt szerint a Kreml azt akarja elhitetni az oroszokkal, hogy Ukrajnában Oroszország fasiszták, neonácik és ultranacionalisták ellen harcol. Ez a hamis narratíva arra szolgál, hogy az ukránokat dehumanizálja az orosz közvélemény és a hadsereg szemében.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. február 03. 09:31
az ukránok meg habos tortán tarják a ruszki foglyokat!?
Igazszó
2023. február 02. 21:26
Szar hohol propaganda. Hazug is, szánlamas is.
Kivűlálló
2023. február 02. 13:56
BBC...? Köszönjük Emese..! :D :D :D
elfújta az ellenszél
2023. február 02. 12:03
''egy ukrán mesterlövészt „nőként” kezeltek'' Kíváncsi vagyok, amikor Zselé kerül sorra nőként vagy férfiként fogják kezelni? Lehet szavazni róla https://www.youtube.com/watch?v=PKHGp1XPv48
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!