Az Oscar-jelölés miatt is konfliktus adódott Ukrajna és Oroszország között

2023. február 13. 07:09

Az ukránoknak nem tetszik az orosz dokumentumfilm.

2023. február 13. 07:09
null

Az amerikai filmakadémia az idei év legjobb dokumentumfilmjei közé beválogatott öt alkotás közül az egyik a Navalnij című film, amely a közismert orosz ellenzéki vezetőről szól, a másik pedig az Otthon a romokon, amely egy ukrán árvaház történetét mutatja be – tájékoztatott szerdán a hírről a Politico.

Az ukránok az orosz dokumentumfilmet Navalnij kifehérítésének kísérleteként tartják számon,

akit azzal vádolnak, hogy még mindig orosz nacionalista, annak ellenére, hogy ellenzi Putyin politikáját. „Ukrajnát megszállta Oroszország, és tízezreket gyilkolt meg az orosz hadsereg, milliókat dobtak ki otthonukból. Ezért megértem ezt a reakciót egy olyan film esetében, amely egyetlen orosz személy sorsára összpontosít” – nyilatkozta Christo Grozev bolgár oknyomozó újságíró, aki a Navalnij-filmben szerepel.

Nyitókép: Stefani Reynolds / AFP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. február 13. 17:11
Rá pontosan illik a sz..faszú artista cím!
Csigorin
2023. február 13. 15:25
navalni ugynokot hagyjak megrohadni a bortonben. a mor megtette kotelesseget a mor mehet. amugy meg nem is mor, hanem orosz, szoval genetikailag untermensch, minek rola filmet csinalni nem sajnalom, azt kapja ami az aruloknak dukal
Thoma63
2023. február 13. 14:35
Amennyiben figyelembe vesszük, hogy zelenszkij a filmbeli alakítása után megnyerte az ukrajnai választásokat, na ez esetben az a film és zelenszkij visz mindent. Azt hiszem a f@szverős és kis táncos videói kevesek lettek volna. Ne tévedjen senki! Én az Ukrán nép többségét nagyon sajnálom, de a gyilkos maffiózó vezetőiket, azt nem!!!
formaegy
2023. február 13. 13:25
Nekem meg az ukrán pofátok nem tetszik b+! Fenyegettek, zsaroltok ti, akik legyilkoltatjátok az ukrán embereket a gyilkos USA érdekekért! Valójában az Oscar díjat megosztva kellene kiadni az Európagyilkos Leyen-Biden-és a puccosseggű között, mert ahogyan kitervelték, előkészítették, és végrehajtották ezt a rohadt háborút az valóbak Oscart érdemel. Rühes gyilkos náci nyomorék banda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!