A német politikai vezetés megosztott a NATO katonai céljaival kapcsolatban

2023. február 20. 07:36

Még az SPD sem egységes a 2 százalékos NATO-elvárást illetően.

2023. február 20. 07:36
null

A Németországot kormányzó koalíció vezető politikai erejének, a Németország Szociáldemokrata Pártjának (SPD) a társelnöke,

Saskia Esken szkeptikus a NATO azon kitűzött céljával kapcsolatban, hogy a tagállamok a gazdasági teljesítményük két százalékát a hadiipar fejlesztésére fordítsák

– erről az Index tudósít a Frankfurter Allgemeine Zeitung interjúja alapján.

Saskia Esken a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt nyilatkozta: nincs meggyőződve arról, hogy ez a célkitűzés biztosan helyes. Az Index hozzáteszi: a német társadalom a háború kezdete óta nem egységes abban, hogy Németországnak mekkora katonai segítséget kellene adnia Ukrajnának, a fegyverszállítás állandó vitatéma az egész országban.

Hangsúlyozták: „Olaf Scholz német kancellár pártja, az SPD a közelmúltban elkötelezte magát a két százalékos NATO-cél mellett, a koalíciós partnernek, a Zöldeknek viszont vannak olyan politikusai, akik Saskia Eskenhez hasonlóan szkeptikusak, sőt még élesebb kritikát fogalmaznak meg azzal kapcsolatban, hogy a védelmi kiadások GDP-arányosan elérjék a két százalékot.”

Nyitóképen: Saskia Esken. Fotó: Kay Nietfeld / DPA / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. február 20. 18:51
A migriket kell Ukrajnába deportálni! Zseniális megoldás!
KBA98
2023. február 20. 16:52
ez nő? vagy férfi csökevény? vagy mi?
luisbathhelena
2023. február 20. 14:36
Ez a Saskia se tudja hogy mi a véleménye de nemsokára küldik neki....
Akitlosz
2023. február 20. 12:51
Ha nem helyes cél, akkor miért fogadták el a NATO tagállamok? Nem szimpatikus hozzáállás, hogy az EU, a NATO egyhangúlag szabályokat fogad el, amelyeket aztán nem tart és nem tartat be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!