A hollandok lőszert biztosítanak Ukrajnának a Leopardokhoz

2023. február 16. 07:04

Szerintük nincs értelme a tankoknak lövedék nélkül.

2023. február 16. 07:04
null

Az Unian ukrán portál arról ír, hogy Caisa Ollongren holland védelmi miniszter bejelentette: Ukrajna 20 ezer lövedéket kap a német gyártmányú Leopard 2 harckocsikhoz. Korábban a kormány F-16-os vadászgépek Ukrajnának történő átadásáról is nyilatkozott, írják.

A tisztviselő úgy fogalmazott, hogy értelmetlen a harckocsikat szállítani a megfelelő lövedékek nélkül. „Ez rendkívül fontos. Kevés értelme van csak egy tankot szállítani.

Az ukrán katonák kiképzése mellett lőszerre és pótalkatrészekre is szükség van” – mondta a miniszter.

Ez annak fényében érdekes, hogy korábban megírtuk: egyre kevesebb ország szeretne Leopard 2-es tankokat küldeni Ukrajnának. Még érdekesebb, hogy korábban Hollandia felajánlott egy századnyi Leopardot is az ukránoknak, majd kiderült, hogy valójában egy darabjuk sincs:

***

Nyitókép: PATRIK STOLLARZ / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 16. 13:46
Megszokták a hitel alapú világot, ahol azt is oda lehet simán adni, ami nincs. A sajtó dolga, hogy azonnal, nagy hangerővel hírt adjanak a felajánlásokról és sűrűn kussoljanak a valódi szállításokról. A vége az, hogy azt gyűlölik, aki igazat mond, amikor azt mondja, hogy nem ad semmit és azt imádják, aki csak igérget és sosem tervezi betartani az ígéreteit.
Abafy Alfréd
2023. február 16. 11:25
bónuszként 300 darab szaros gatyát is adnak még a srebrenicai készletekből, a holland katonák nagyobb dicsőségére.
Pathfinder76
2023. február 16. 11:23
Ebből a felajánlásból mikor fognak visszatáncolni?
Robert69
2023. február 16. 09:51
Eddig úgy volt tankot, adnak be is jelentették, csak elfelejtették, hogy nincs is nekik, lizingelik őket. Előbb jár a szájuk nagy igyekezetükben hogy kiszolgálják az USA érdekeket, mintsem gondolkodnának. De nem így működik most az EU?...De
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!