La Repubblica: Berlusconi és Orbán a folyó orosz oldalán áll

2023. február 22. 09:03

Az olasz lap szerint az oroszbarát propaganda Olaszországban is elfogadhatatlan.

2023. február 22. 09:03
null

A La Repubblica, olasz napilap online cikket közölt Silvio Berlusconi (Forza Italia párt, Olaszország volt miniszterelnöke) véleményéről az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Az ukrajnai háborúban lejárt akétértelműségek ideje, írják. Szerintük egy évvel az orosz invázió után a Nyugat minden szereplőjének határozott álláspontot kell képviselnie. Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke ezt Varsóban elhangzott beszédében világosan kifejtette – igazít el a lap. Biden szerintük itt nemcsak a lengyelekhez szólt, hanem valójában azoknak az európai politikusoknak is üzent, mint Silvio Berlusconi és Orbán Viktor, magyar kormányfő, akik még mindig a folyó közepén tétováznak, illetve ami még rosszabb, a folyó orosz oldalán állnak.

Biden szerint nemcsak az ukrán nemzet túlélése a tét, „hanem a nemzetközi rend és a függetlenség, a demokráciaés a szabadság alapvető értékei”. Ha ez a kihívás – demokrácia a diktatúra ellen, szabadság és jogállamiság a zsarnokság ellen –, akkor teljesen egyértelmű, hogy Berlusconi Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök elleni szavait nem lehet véletlennek vagy tréfának tekinteni. Szerintük

csak a legsovinisztább moszkvai műsorokban hallani olyan kijelentéseket, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „nem akart háborút”,

de Ukrajna „megháromszorozta támadásait Donbászban”, amivel beavatkozásra kényszerítette Oroszországot. „A propaganda Olaszországban is elfogadhatatlan, nemhogy Ukrajnában”, fogalmaznak.

Nyitókép: Piero Cruciatti / AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. február 22. 23:05
Buttha digó. Mi meg a nejeden fekszünk . Minden éjjel. Egész jó .
Ma is bukik a Zorbán...
2023. február 22. 13:06
Elképesztő! A bolsevista suttyó szerint amit a Bidé megmond, az a Szentírás? Mit képzel ez a gazember? Minden esetre Sztálin, Pol Pot, meg Gyurcsány most elszégyellték magukat, mert -minden igyekezetük ellenére- ekkora bolsevista aljasságok azért még nekik sem jutottak az eszükbe... Az olyan újságot viszont, ahol ilyen elképesztő alávalóságok megjelenhetnek, egy normális világban azonnal betiltanák, a bolsevista főbűnösöket pedig felelősségre vonnák.
Akitlosz
2023. február 22. 12:18
"Szerintük egy évvel az orosz invázió után a Nyugat minden szereplőjének határozott álláspontot kell képviselnie." Nem kell. "Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke ezt Varsóban elhangzott beszédében világosan kifejtette – igazít el a lap." Ja, vagy úgy! Az a határozott álláspont, hogy Biden álláspontját harsogják jó szolga módjára? Hát mondjuk el is várható a szolgáktól, hogy lelkesen és határozottan hajbókoljanak.
Akitlosz
2023. február 22. 12:15
"La Repubblica: Berlusconi és Orbán a folyó orosz oldalán áll" Akkor éppen ideje átkelniük a Rubiconon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!