Újabb jelentős közlekedési áremelést jelentettek be Karácsonyék

2023. február 16. 20:16

Tíz hónapon belül másodjára drágítják a ferihegyi buszjárat jegyeit.

2023. február 16. 20:16
null

Kiss Ambrus egy csütörtöki háttérbeszélgetésen jelentette be, hogy áprilistól több terméket is megszüntet a BKK, valamint jelentős áremelést hajtanak végre. Az egyik ilyen a 100E ferihegyi gyorsbusz ára, mely az eddigi 1500 forintról 2200 forintra emelkedik. A főpolgármester-helyettes jelezte, a havibérlet árához nem akarnak nyúlni. Egyes díjtételek megszüntetésétől azt reméli a főváros, hogy évi egymilliárddal több bevétele lesz. A Világgazdaság tudósítása szerint a korábban erre a viszonylatra megvásárolt jegyeket 2024. március 31-ig lehet felhasználni.

A politikus állítása szerint a 100E viszonylaton végrehajtott majdnem 50 százalékos emelés azért szükséges,

mert ez igazodik a taxis tarifák növeléséhez, amely március 5-én lép életbe, bár az csak 10 százalékkal drágul.

Kiss Ambrus nem számít arra, hogy a 100E jegyárának emelése majd forgalomcsökkenéssel jár, mivel többségében turisták használják. 

Legutóbb tavaly júliusban drágult a szolgáltatás 900 forintról 1500 forintra. Ez akkor 66 százalékos változás volt, amelyet most tehát újabb szűk 50 százalék követ –írja tudósításában a VG, mely szerint

a kétlépcsős emelés együttesen már 144 százalékkal drágította a viszonylatot.

A 2200 forintos ár egyébként már drágának számít Európában, de nem a legdrágábbnak. Londonban, Bécsben és Párizsban 2800 és 4200 forint közötti összeget kérnek el a belvárostól a repterekig, a régiós versenytárs Prágában viszont csak 1300-1400 forintot.

A főváros tavasztól kivezeti az átszállójegyet, a metrószakaszjegyet, a heti jegyet, az 5/30-as napi jegyet és a kiegészítő heti bérlet. Ezt azzal indokolta, hogy a BudapestGo percalapú jegyeinek megjelenésével az igény ezekre a termékekre bezuhant, így indokolatlan fenntartani.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bf109g6
2023. február 17. 12:00
Rómában a vonat a reptérről a városba 2,7eur. Az kb. 1050Ft. De végigdöcögni a reptérre vezető úton itt nálunk, az megér 2200-at, mert a vesekő lejön tőle. Urológiára úgysincs időpont. Budapest egyre demszkysebb. Szaros, pukkan lefele, tele csövesekkel. Szokásos bolsevik vezetés, a haverok zsebe tele azért. Távmunkás tanácsadók milliókért, az van. Meg facebook posztok. Látszatemberek, pont, mint a qrcsány kormány alatt. Van ideológia, szónoklat, közben mögöttük a semmi, se szakértelem, se akarat, se szándék. Patyomkin polgármester, csak festett díszlet. (amúgy érdemes elolvasni a generális életrajzát, főként a herszoni területtel kapcsolatban - ennyit az ukrán propagandáról ...)
peterk19
2023. február 17. 09:45
Van meg fövaros Europaban, ahol csak busszal közelithetö meg a repter? Dublin jut csak eszembe, de az meg harmadakkora mint Budapest es sokkal közelebb van a repter a központhoz. Arrol nem beszelve, hogy a pesti transzfert nyugodtan lehetne veseköves turistaknak hirdetni, amilyen allapotban az ut van. De kalandturanak is jo, oriasi izgalmakat tartogat a 40-50-perces razkodas. Vajon leszakad most alattunk a nepligeti felüljaro vagy megusszuk meg? Összefoglalva: szegyenteljes, ahogy Budapest kinez, es hogy mennyire lepukkant az infrastruktura. Orszagimage a javabol.
Zsolt75
2023. február 17. 08:12
Épp tegnap láttam egy busz hátulján öles betűkkel, hogy " a benzin drágul, a bérlet nem."
Pierre
2023. február 16. 23:22
ha valamit nem lehet tamadni, az a bkv jegyek ara. Hosszu evek ota nem valtozott, mikozben a fidesz Eu-bajnok inflaciot csinalt. De a maffiapart propagandaja meg ezzel is beprobalkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!