Gyorstalpalón tanulják az ukránok a brit harckocsik irányítását (Képek)

2023. február 04. 18:19

Az Egyesült Királyság ezzel is segít nekik megvédeni hazájukat és visszaszerezni elfoglalt területeiket – erről tájékoztatott a brit védelmi minisztérium.

2023. február 04. 18:19
null

Ahogy arról a Mandiner korábban már beszámolt, a Challenger 2 harckocsik legénysége január 29-én érkezett az Egyesült Királyságba, hogy megkezdjék a kiképzést.

Ezzel kapcsolatban az új hír szerint az ukrán csapatok hamar elsajátították a brit tankok irányítását – erről tájékoztatott a brit védelmi minisztérium a Twitter-oldalán.

A minisztérium arról is tájékoztatott, hogy az Egyesült Királyság a Challenger 2 harckocsikat azért biztosítja Ukrajna számára, hogy segítsen nekik megvédeni hazájukat és visszaszerezni elfoglalt területeiket.

 

***

A kép forrása a brit védelmi minisztérium Twitter-oldala.
A kép forrása a brit védelmi minisztérium Twitter-oldala.

***

A kép forrása a brit védelmi minisztérium Twitter-oldala.
A kép forrása a brit védelmi minisztérium Twitter-oldala.

***

A kép forrása a brit védelmi minisztérium Twitter-oldala.
A kép forrása a brit védelmi minisztérium Twitter-oldala.

Nyitókép forrása: Twitter

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autoriter
2023. február 04. 23:03
Ahhoz hogy a hoholok fordítani tudjanak lénygesen több haditechnikát kéne küldenie a nyugatnak, de nincs aki üzemeltesse. Az élő erő mennyisége katasztrófális szintre süllyedt. Ukrajna ezt a háborút elvesztette.
Autoriter
2023. február 04. 22:11
MacGregor: Az oroszok nem állnak meg addig, amíg meg nem semmisítik Ukrajna fegyveres erőit. MacGregor volt Pentagon-tanácsadó: Oroszország az ukrán fegyveres erők teljes vereségéig folytatja a különleges hadműveletet. Oroszország addig folytatja a különleges műveletet, amíg teljesen le nem győzi az Ukrán Fegyveres Erőket (AFU), amely a Nyugat segítségével fenyegetést jelent a biztonságára - jelentette ki Douglas MacGregor ezredes, a Pentagon volt főtanácsadója a Youtube-on közzétett blogjában. "Addig nem állnak le, amíg el nem pusztítják az AFU-t, amely veszélyt jelent Oroszországra. Mi "inváziónak" hívjuk, de valójában ez egy ellentámadás. Az oroszok egy olyan fenyegetésre reagálnak, amely áttétet adott Kelet-Ukrajnában, és amelynek célja maga Oroszország elpusztítása volt" - emlékeztetett a szakértő. Elmondása szerint a fegyveres erők teljes demilitarizálására vonatkozó döntést Vlagyimir Putyin elnök már a különleges művelet kezdetétől fogva meghozta. MacGregor korábban 150 ezer főre becsülte az ukrán veszteségeket. Elmondása szerint a mozgósítási források hiánya miatt Kijevnek sürgősségi intézkedéseket kell hoznia, tizenéveseket és munkaképtelen embereket kell besoroznia a hadseregbe. A tiszt ugyanakkor méltatta az orosz hadsereg személyi állományának kiképzését és a harci feladatokhoz való felelősségteljes hozzáállásukat. Moszkva február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácitlanítására. Vlagyimir Putyin céljának nevezte, hogy "megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". A fegyveres erők feladata Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.
Menhetten
2023. február 04. 21:01
A britek már hónapokkal ezelőtt kiképezték a náluk lévő katonákat erre a műszerre. Ezek között nincsenek benne a műszakiak. Ez egy másik műsorszám. Az ellátást is próbálják a britek intézni. Na ez nem a könnyű feladat. De Litvániában fogják ezeket is karbantartani. Világ szégyenére, mi magyarok ebből kimaradunk. Megtámadnak egy független országot, és a hülye kormányunk az agresszor mellé áll, ráadásul a hülye birkák még tapsolnak is a nemzetárulásnak... Remélem, Magyarország kormánya számára ez a fotó hamarosan nagy teher lesz... https://uploads.disquscdn.com/images/1793380ac98f213c8c7bf641c192a5de42a98e1d4b31fe76f0e4a1243330d449.jpg
Dezsőke
2023. február 04. 20:50
tankroncshegyekgarmadávalapusztán
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!