Blikk: Fordulat a Völner–Schadl-ügyben, az egyik vádlott beismerte bűnösségét

2023. február 17. 14:27

P.M. a vád szerint hivatali vesztegetésben bűnsegéd, eredetileg 5-10 évet kértek rá, de a beismeréssel ez 4 év próbaidőre módosult.

2023. február 17. 14:27
null

P. M., a XXII. rendű vádlott, aki a nyomozáskor nem tett vallomást, most beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyalás jogáról – olvasható a Blikk tudósításában, melyet a Völner–Schadl-ügy előkészítő tárgyalásáról szól.

Pénteken csak az előkészítő ülést tartották, a bíróság ismertette a vádirat tartalmát, vagyis azt, hogy a nyomozást követően az ügyészség milyen bűncselekménnyel vádolja a vádlottakat. Emellett ezen az ülésen a vádlottaknak lehetőségük van a váddal egyezően elismerni a bűnösségüket. Ha ezt valamelyikük megteszi, akkor azzal lemond a tárgyaláshoz való jogáról és tárgyalás nélkül kapja meg az ítéletét.

A mai tárgyaláson azonban csak a XVI.-tól XXII. rendű vádlottakat nyilatkoztatta a bíró arról, hogy a bűnösségüket beismerik-e. I-től V. rendű vádlottak jövőhét csütörtökön kerülnek sorra: Schadl és Völner tehát február 23-án fog beszélni esetleges bűnösségükről.

A XXII. rendű vádlott azonban a vádirattal egyezően beismerte bűnösségét. P. M. bocsánatot is kért tettéért. Egyébként annyit lehet még tudni a XXII: rendű vádlottról, hogy jogi végzettségű, két munkahelye van, havi nettó 650 ezer forint a keresete. Büntetve nem volt, három kiskorú gyermeke van.

P.M. a vád szerint hivatali vesztegetésben bűnsegéd, ő szervezte be az egyik végrehajtót Schadlnak. 5-től 10-évig terjedő szabadságvesztés lehetett volna a büntetése, de így, hogy beismerte bűnösségét a mai előkészítő tárgyaláson, csak 4 év próbaidőt kértek rá.

Kérdés, hogy ez a beismerés hogyan hat a többi vádlott – elsősorban Schadl György – további sorsára.

Nyitóképen Schadl György. Forrás: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemmondom
2023. február 18. 16:52
Blikk: "Fordulat a Völner-Stadl ügyben" Helyesebb lenne Stadl-Völner ügyről beszélni. Aztán az elcsendesült Czeglédi-Gyurcsány kapcsolatról. A 26 éve történt Fenyő elleni kivégzésről. A cigánygyilkosságok hátteréről. De marad a néptömegnek Lajcsi monodrámája.
gyaloggos
2023. február 17. 16:42
EZ tényleg ELBORZASZTÓ! MICSODA mocskos, ALJAS emberek ezek IS! S TÉNYLEG azt gondolták, ezek , hogy a TÖRVÉNYEN felül állnak! HÁT, most majd A TÖRVÉNYEK alatt ÜLNEK! s még VÖLNER felesége volt felháborodva, hogy lefoglalások voltak náluk!
Reszelő Aladár
2023. február 17. 16:03
Az ő kockázata, hogy kitet dobott fel. De 5-10 letöltendő helyett 4 év próbaidő egy elég fair deal. Ugyanakkor simán lehet, hogy ha elítélik sem kap sokkal többet.
McFoker
2023. február 17. 15:56
A Völner-Schadl páros nem egy botlás, hanem maga a NER működése kicsiben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik